RTV Arnhem - Nieuws

Foto: Broer van den Boom

Foto: Broer van den Boom

WAALWIJK - Middenvelder Thomas Bruns speelde zondagmiddag voor het eerst sinds hele lange tijd weer een officiële wedstrijd in het geel en zwart voor Vitesse. Op 1 december 2018 welteverstaan. Nu, ruim 1,5 jaar later mocht hij 85 minuten meespelen in de 0-1 winstpartij bij RKC Waalwijk. "Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen."

De man uit Wierden had misschien niet verwacht dat hij ooit nog een wedstrijd in het geel en zwart van Vitesse zou spelen. De middenvelder was ruim 1,5 jaar buiten beeld. "Maar ik heb het natuurlijk altijd gehoopt. In de zomer ben ik fit teruggekomen en heb ik keihard geknokt. Dat ik vandaag mocht spelen was voor mij persoonlijk een mooi resultaat."

Tekst gaat verder na de video:

'Enige doel was winnen'

Een mooi resultaat was de 0-1 overwinning van Vitesse op RKC ook voor de Arnhemmers. Al was er nog genoeg aan te merken op het spel, want dat was (met name) in de tweede helft gewoon niet goed. "Maar het enige doel was om vandaag te winnen. Een competitiewedstrijd is heel anders dan een oefenwedstrijd. We wilden vandaag alleen maar winnen en dat hebben we gedaan, we verdienden de winst ook", stelt trainer Thomas Letsch. 

Tekst gaat verder na de foto:

Foto: Broer van den Boom

Thomas Bruns is dat met hem eens. "In de eerste helft voetbalden we wel zoals we graag wilden, de tweede helft vergaten we te voetballen, maar hadden we wel vechtlust. Dan zie je dat we dat ook kunnen. Maar ja, drie punten is drie punten."

'Maar één fout'

De Duitse trainer Thomas Letsch zag vooral in de eerste helft zijn idee van voetballen terugkomen. "Toen maakten we eigenlijk ook maar één fout. Dat we maar met 0-1 gingen rusten en niet met 0-3 of 0-4."

Tekst gaat verder na de foto:

Foto: Broer van den Boom

Thomas Bruns stapte in ieder geval met een glimlach van het veld. "Ik denk dat ik een goede voorbereiding heb gedraaid en vandaag speelde ik misschien niet mijn beste pot, maar wel een voldoende. Het is gewoon voor mijn zelfvertrouwen heel goed dat hij nu voor mij kiest, dus dat is fijn. Of ik zelfvertrouwen nodig had? Zelfvertrouwen is altijd lekker, helemaal als je anderhalf jaar weg bent geweest. Ik wil dit jaar gewoon aan Arnhem laten zien wat ik kan."

 

 

Deel dit artikel