RTV Arnhem - Nieuws

Futselaar (midden) tijdens het NK atletiek in Utrecht in 2018.

Futselaar (midden) tijdens het NK atletiek in Utrecht in 2018.

DOETINCHEM - Hardloper Frank Futselaar uit Arnhem moet op zoek naar een nieuwe marathon om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De atleet (29) stapte tijdens de marathon van Londen na bijna 30 kilometer uit met kramp. Tot en met de doorkomst van 25 kilometer lag hij nog op schema. "De kou en de regen hebben hem genekt", zegt Titus Fierkens, de coach van Futselaar.

Het is koud en regenachtig in Londen waar Futselaar de NOC-limiet van 2.11,30 wilde aanvallen. "Hij had zich goed ingesmeerd met vaseline, maar hij kreeg het toch te koud", analyseert de coach, die thuis in Zevenaar de verrichtingen van zijn pupil volgde.

Fierkens: "Hij kreeg kramp in zijn linkerkuit. Daarna kreeg hij last van zijn hamstrings en ook de andere kuit. Frank heeft nog een stukje gewandeld, maar het ging niet meer."

Herkansing

De Zevenaarder coach is ondanks het uitstappen van Futselaar optimistisch. "Frank heeft laten zien dat hij het niveau aankan. De komende week gaan we bespreken hoe hij de limiet van Tokyo toch nog kan halen."

De eerstvolgende kans is de marathon van Valencia. Die is op 6 december.

Deel dit artikel