Inwoners Oosterbeek verdeeld over coronamaatregelen - RTV Arnhem

OOSTERBEEK - In Oosterbeek reageren de mensen verdeeld op de coronamaatregelen, die dinsdag waarschijnlijk opnieuw worden aangescherpt. "Het had al wel steviger gemogen", zo stelt een inwoner.

"Ik zou graag zien dat de overheid de maatregel onderbouwt, dat mis ik tot nu toe", stelt een taxichauffeur. Zij is het ook niet eens met de wijze waarop het kabinet probeert om het aantal besmettingen tegen te gaan. "Ik kies voor de manier waarop ze dat in Zweden doen."

Veiligheidsregio Gelderland-Midden onbekend

Veel ondervraagden geven aan dat zij geen duidelijk beeld hebben van wat de Veiligheidsregio Gelderland-MIdden precies doet en wat hun rol is tijdens de coronacrisis. De veiligheidsregio kondigde vrijdag nog een nieuwe noodverordening af, waarin zij stelden dat nachtwinkels na 22.00 uur geen alcoholhoudende dranken meer mogen verkopen.

Onder de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) vallen de 670.000 inwoners van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

Deel dit artikel