RTV Arnhem - Nieuws

De uitreiking van het Arnhems Meisje aan Joop Schets. Foto: Omroep Gelderland

De uitreiking van het Arnhems Meisje aan Joop Schets. Foto: Omroep Gelderland

OOSTERBEEK - Joop Schets heeft zaterdagmiddag een Arnhems Meisje ontvangen. Dat is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Arnhem. Schets was ruim 30 jaar dirigent van Toonkunst Arnhem en voerde met dat koor onder meer elk jaar de Matthäus Passion op.

Schets kreeg de het beeldje en de bijbehorende oorkonde van wethouder Hans de Vroome. Dat gebeurde bij zijn afscheid van Toonkunst zaterdag in de Vredebergkerk in Oosterbeek. 

Joop Schets zou eigenlijk in april al afscheid nemen door nog een laatste keer de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach te dirigeren. Dat ging door het coronavirus niet door. Ook een later gepland afscheid moest worden afgezegd. Zaterdag werd er alsnog afscheid genomen, maar wel in kleine kring met dertig personen. 

Schets, die naast Toonkunst Arnhem ook Bachkoor Apeldoorn jarenlang onder zijn hoede had, was "verrast en ontroerd". "Natuurlijk is het jammer dat het niet een afscheid met de Matthäus is geworden, maar ik kijk vooral met heel veel plezier terug op een prachtige tijd met Toonkunst."

Deel dit artikel