RTV Arnhem - Nieuws

Ilona met haar twee kinderen. Foto: Omroep Gelderland

Ilona met haar twee kinderen. Foto: Omroep Gelderland

HUISSEN - Ilona Spee heeft haar levensreddende operatie gehad. De 38-jarige vrouw uit Huissen is maandag in Spanje geopereerd aan haar 'gammele nekwervels'. De operatie kon uitgevoerd worden nadat het benodigde bedrag was ingezameld via een crowdfundingsactie.

"Operatie geslaagd!", laat moeder Anja weten op Facebook. "Ze was van tevoren helemaal niet zenuwachtig. Toen ze van de operatiekamer kwam en naar de intensive care werd gebracht hebben we haar even gezien. Alles is goed gegaan."

Zie ook: Een operatie in Spanje is het enige dat Ilona nog kan redden

Spee, een alleenstaande moeder van twee kinderen, was bijna 24 uur per dag bedlegerig omdat door haar bijzondere ziekte (H)EDS haar schedel over haar ruggengraat was gezakt. Daardoor is een deel van haar kleine hersenen in de ruggengraat gezakt en kon Spee niet veel meer.

De aandoening kan leiden tot verlammingen en zelfs de dood. "Ik wil graag herinneringen maken met mijn kinderen, maar dat gaat nu niet omdat ik zo'n 23 uur per dag in bed lig", vertelde Spee eerder aan Omroep Gelderland

130.000 euro voor een operatie in Spanje 

In Nederland is een operatie voor haar aandoening nog niet mogelijk. Daarom ging Ilona naar Spanje, waar een arts haar wel kon helpen.

Omdat een dergelijke operatie niet wordt vergoed, is via een crowdfundingsactie geld ingezameld. De benodigde 130.000 euro werd in twee maanden opgehaald. 

Zie ook: Geweldig nieuws voor Ilona, geld is bijeen voor levensreddende operatie

Deel dit artikel