125.000 bomen verplaatst in Gelderland - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1:
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: De eerste boompjes worden uitgegraven op Landgoed Schaarsbergen, foto: Omroep Gelderland
Wethouder Cathelijne Bouwkamp graaft het eerste boompje uit. Foto: Omroep Gelderland

Wethouder Cathelijne Bouwkamp graaft het eerste boompje uit. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - De Arnhemse wethouder Cathelijne Bouwkamp geeft de aftrap van de grootschalige verplaatsing van bijna 125.000 bomen in Gelderland. Met deze actie wordt de meerjarige campagne 'meer bomen nu' gestart. Deze actie wordt aangemoedigd door een aantal organisaties, waaronder Urgenda.

Tussen half november 2020 en half maart 2021 worden 1 miljoen bomen weggegeven. Veel van deze zullen geoogst worden in natuurgebieden en parken in en rondom Arnhem. Een deel van deze bomen zijn bestaande bomen die worden verplant. In Gelderland gaat het om 125.000 bomen die aangeplant worden. Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda zijn initiatiefnemers van de actie.

Als startsein verhuist de Arnhemse wethouder Bouwkamp de eerste Gelderse jonge boom, die anders weggemaaid zou worden, van het Landgoed Schaarsbergen naar een kaal stukje op bedrijventerrein IJsseloord.

Oproep aan boeren

De initiatiefnemers van de actie roepen onder andere boeren op om bomen, hagen en heggen te planten om co2 vast te leggen en de biodiversiteit te vergroten.

Deel dit artikel