RTV Arnhem - Nieuws

In het centrum van Nijmegen is overlast van drugsdealers. Foto: ANP

In het centrum van Nijmegen is overlast van drugsdealers. Foto: ANP

NIJMEGEN - In het centrum van Nijmegen komt een zogenoemde road barrier om de overlast van rondrijdende drugsdealers tegen te gaan. Dat voorstel van de VVD haalde woensdagavond een meerderheid in de Nijmeegse gemeenteraad.

De wegblokkade komt ter hoogte van de McDonald's en moet ’s avonds de Van Welderenstraat afsluiten.

Eindeloos rondjes rijden

Nu worden er ’s avonds eindeloos rondjes gereden door automobilisten. Nick de Graaf (VVD) kan het niet met cijfers staven, maar hij vermoedt dat deze automobilisten in de buurt waar ook coffeeshops zitten, illegale drugs aanbieden. De Graaf: “De buurtbewoners hebben gewoon ontzettend veel last van deze auto’s”.

Niet in de laatste plaats omdat veel auto’s ook nog eens veel lawaai produceren. Daarom wilde De Graaf ter hoogte van de Molenpoortpassage ook een flitser met microfoon plaatsen. Bij overschrijding van een aanvaardbare hoeveelheid geluid zou de automobilist automatisch op de bon geslingerd worden. Maar dit voorstel haalde het niet, omdat met dit systeem momenteel een pilot loopt in Rotterdam waarvan Nijmegen eerst de resultaten afwacht.

Beren op de weg

Wethouder Tiemens ziet wel wat beren op de weg met de invoering van de wegblokkade. Volgens haar is het verkeersbesluit daarvoor niet bestemd en zal de maatregel dus sneuvelen bij de rechter als die wordt aangevochten.

Maar initiatiefnemer Nick de Graaf was daarvan niet onder de indruk. Voor de invoering van de milieuzone wordt ook het verkeersbesluit gebruikt en er zijn in Nijmegen wel meer maatregelen die zouden kunnen sneuvelen bij de rechter, zo hield hij de raad voor. “Laten we nu niet weglopen voor het probleem.”

Deel dit artikel