RTV Arnhem - Nieuws

De mysterieuze kerstkaart. Foto: Joyce Berendsen

De mysterieuze kerstkaart. Foto: Joyce Berendsen

HEELSUM - Wie zijn die Olaf en Inge die al vijf jaar kerstkaarten sturen naar de familie Schouten in Heelsum? Ook dit jaar kwam een vriendelijke kerstgroet aan, maar wie de verzenders zijn, is voor de familie Schouten een mysterie.

Lieve familie, fijne dagen en alle goeds voor een mooi en gezond 2021. Lieve groet, Olaf & Inge xx.

Ook dit jaar kreeg Joyce Berendsen uit Duiven een appje van haar moeder: Leuke grap, wie stuurt dit? En ieder jaar laten Joyce en haar zus weten dat zij die kaart echt niet hebben verstuurd. Ook zij hebben geen idee, wie deze Olaf en Inge zijn.

"Het zijn ook geen goedkope kaarten, maar kerstkaarten die zorgvuldig uit een kerstkaartenrek lijken te zijn gekozen", vertelt Joyce.

Ook een mysterieuze verjaardagskaart

Begin dit jaar kwam er ook een verjaardagskaart van Olaf en Inge. Een gepersonaliseerde, gedrukte kaart voor iemand die 60 wordt. "Van harte met deze mijlpaal! Natuurlijk wensen wij je nog véééle mooie, gezonde jaren toe en dat je nog maar lang zo'n mooie, lieve en stralende vrouw mag blijven. Een hele gezellige dag toegewenst. Dikke kus, Olaf & Inge." De moeder van Joyce is in september jarig en is bovendien geen 60 maar 64 geworden.

Wie zijn Olaf en Inge?

"Als zo'n kaart komt, houdt het je bezig. Op een gegeven moment, verdwijnt het weer naar de achtergrond, totdat er weer een kaart van dit onbekende stel wordt bezorgd. Dat gebeurde afgelopen week en Joyce besloot een foto te delen op Facebook. "Iemand enig idee wie Olaf en Inge kunnen zijn?"

"Mijn ouders zijn ook heel nieuwsgierig van wie dit komt", vertelt Joyce. "Ze zijn de eerste bewoners van het huis in Heelsum, waar ze al 35 jaar wonen. De achternaam 'Schouten' klopt, maar de voorletter M of W die wordt gebruikt, kloppen niet. Mijn ouders heten Joop en Hetty. "

Kerstkaartje terug

Het blijft gissen van wie dit afkomstig is. Is het iemand die een grap uithaalt? Een verkeerd opgezocht adres? Joyce hoopt dat de mysterieuze kaartenkwestie snel opgehelderd kan worden. "Dan kunnen mijn ouders een kerstkaartje terugsturen."

Deel dit artikel