RTV Arnhem - Nieuws

De kerstboom voor Andre. Foto: Omroep Gelderland

De kerstboom voor Andre. Foto: Omroep Gelderland

OOSTERBEEK - Na vijftig jaar hard gewerkt te hebben, is Andre de Wit uit Oosterbeek met pensioen. Maar stilzitten is hij niet van plan. Hij helpt graag anderen en is fanatiek bezig met een tweedehandsboekenwinkel in Doorwerth.

Met kerst zit hij echter wel alleen thuis, zeker nu er met de coronamaatregelen weinig mag. Daarom vond zijn zus Flora dat hij wel wat sfeer in huis kon gebruiken. Ze meldde hem daarom aan voor de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. Presentatoren Frans Miggelbrink en Willem te Molder kwamen de boom bij hem langsbrengen.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder:

Andre weet in eerste instantie niet van wie het initiatief komt, totdat hij zijn zus ziet. "Ze doet het weer", lacht hij. "We hebben een aardige tweedehandswinkel in Doorwerth voor boekenverkoop." Andre is de initiatiefnemer daarvan. "Maar we doen het met elkaar."

Hij staat altijd voor een ander klaar. "Als er geholpen kan worden, dan doe je dat. Zo simpel is het, mijn vader zei dat altijd." Zijn gezondheid gaat wel achteruit. "Maar het heeft geen zin om mij daar druk om te maken."

Deel dit artikel