RTV Arnhem - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Oussama Dafalou van Vitesse Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Riechedly Bazoer gaat erbij zitten na weer een overtreding Foto: Omroep Gelderland
De spelers van Vitesse vieren de 1-0 Foto: BSR

De spelers van Vitesse vieren de 1-0 Foto: BSR

ARNHEM - Mooi was het allemaal niet, maar Vitesse won wel met 1-0 thuis van FC Utrecht. De Arnhemmers staan nu tweede met evenveel punten als koploper Ajax.

Vitesse begon met dezelfde elf als tegen Heracles. Maar Utrecht opende beter en had al direct een grote kans via Janssen. Daarna pakte Vitesse het initiatief over. Oussama Tannane had bijna succes met een lepe vrije trap in de korte hoek. En na tien minuut scoorde Oussama Darfalou uit de kluts. De VAR keek ernaar en besloot dat het feest niet doorging.

Afbeelding
Oussama Dafalou van Vitesse Foto: Omroep Gelderland

Maar de 1-0 kwam er toch en die was op grond van het spelbeeld ook wel verdiend. Een voorzet van Eli Dasa werd getoucheerd door Danilho Doekhi en belandde in het doel. Daarna gebeurde er vrij weinig. Utrecht was pas in de blessuretijd van de eerste helft gevaarlijk, maar Remko Pasveer keerde de inzet van Mahi.

Zie ook: Danilho Doekhi maakt zijn eerste doelpunt ooit en het is gelijk de winnende voor Vitesse

Overtredingen

Na rust viel er aanvankelijk weinig te beleven. Utrecht maakte veel overtredingen. Tannane had een kans, maar zijn schot werd geblokt. En Darfalou en Tannane waren ook gevaarlijk. Utrecht had twee grote kansen, die werden verprutst door Kerk. Riechedly Bazoer werd zoveel geraakt, dat hij vervangen moest worden.

Afbeelding
Riechedly Bazoer gaat erbij zitten na weer een overtreding Foto: Omroep Gelderland

Vitesse liet weinig meer zien en moest het laatste kwartier zien te overleven, maar Utrecht miste het vernuft om er echt doorheen te komen.

Deel dit artikel