RTV Arnhem - Nieuws

Drugslab Didam. Foto: Persbureau Heitink

Drugslab Didam. Foto: Persbureau Heitink

DIDAM - De vier mannen die verdacht worden van de productie van harddrugs in een voormalig lab in Didam, horen donderdag welke straf justitie eist. Het amfetamine-lab, dat tegenover het gemeentehuis zat, werd afgelopen april ontdekt. Twee mannen werden op heterdaad betrapt, twee anderen zijn later aangehouden.

De drugs werd gemaakt in een loods bij een woonhuis, dat werd gehuurd door één van de vier verdachten. De politie kwam het drugslab op het spoor na een melding van brand. Daar bleek geen sprake van te zijn, maar wel werd er een chemische lucht geroken. Het lab zou in er in ieder geval sinds eind maart hebben gezeten.

'Slechts een poppetje'

De mannen worden verdacht van het produceren van amfetamineolie en het in bezit hebben van amfetamine. Daarnaast zouden ze bezig zijn geweest met voorbereidende werkzaamheden om de drugs te maken. Twee van de vier mannen komen uit Arnhem, de andere twee hadden geen vaste woon-of verblijfplaats. Alle verdachten zitten vast.

Volgens de advocaat van de jongste verdachte is zijn cliënt 'slechts een poppetje'. Het zou gaan om een verstandelijk beperkte jongen die in de productie een ondergeschikte rol heeft gehad. De advocaat zei tijdens een pro forma zitting van de zaak dat de verdachte begeleiding nodig heeft in plaats van een celstraf. Voor de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is een hele dag uitgetrokken.

Zie ook:

Door: Lonneke Gerritsen

Deel dit artikel