Meer dan honderd bedrijven nog steeds zonder vergunning - RTV Arnhem

Huis der Provincie Foto: Provincie Gelderland

Huis der Provincie Foto: Provincie Gelderland

ARNHEM - Meer dan 100 grote bedrijven in Gelderland zitten nog steeds zonder natuurvergunning.

Dat zegt de provincie Gelderland. Een jaar geleden kregen alle bedrijven onder toezicht van de provincie een brief: ze moesten de natuurvergunning op orde krijgen óf aantonen dat ze geen natuurvergunning nodig hebben.

Zie ook: Grote bedrijven massaal zonder vergunning: provincie geeft ze zes maanden de tijd

Met die natuurvergunning kan worden gecontroleerd of bedrijven niet te veel stikstof uitstoten op een natuurgebied. Toen ontbrak bij 150 bedrijven zo'n vergunning. Inmiddels zijn dat er 142, maar 31 bedrijven hebben al wel een aanvraag gedaan. Die aanvragen moeten nog beoordeeld worden.

Adviseurs zijn moeilijk te vinden

111 bedrijven dienden nog geen aanvraag in. Door de stikstofcrisis en de coronapandemie is het voor bedrijven wel lastiger om de vergunningen op orde te krijgen. Adviseurs zijn druk, ook de provincie loopt daar met het verstrekken van vergunningen tegenaan. "Geld heb ik wel, maar ik heb mensen nodig", zei gedeputeerde Peter Drenth daar voor de zomer over.

In eerste instantie kregen de bedrijven tot afgelopen zomer de tijd om de boel op orde te krijgen, die datum is verschoven. Alle bedrijven moeten nu voor 1 april een aanvraag hebben gedaan.

Deel dit artikel