RTV Arnhem - Nieuws

Van Mieghem is terug in de selectie van De Graafschap na een hamstringblessure Foto: Omroep Gelderland

Van Mieghem is terug in de selectie van De Graafschap na een hamstringblessure Foto: Omroep Gelderland

DOETINCHEM - De Graafschap heeft met de terugkeer van Daryl van Mieghem in de selectie weer wat meer mogelijkheden. De ervaren vleugelspits start vrijwel zeker vanaf de bank in Kerkrade.

De Amsterdammer zat een aantal weken in de lappenmand met een hamstringblessure, maar trainde deze week weer mee. "Als hij echt fit is, speelt hij ook", vertelde Mike Snoei donderdag tijdens het mediapraatje op De Vijverberg in Doetinchem. De verwachting is echter dat Van Mieghem bij de reserves zit en indien nodig invalt tegen Roda JC.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

De Graafschap staat op de derde plaats, Roda slechts tiende. De Zuid-Limburgers speelden jarenlang in de eredivisie, maar zijn tegenwoordig niet veel meer dan een anonieme middenmoter in de eerste divisie. De club kwam vooral in het nieuws door overnames, geldzorgen en interne conflicten.

Imposant stadion

"Ze hebben nog steeds veel uitstraling met een grote organisatie die ingericht is op eredivisie. Alleen staat dat al een tijdje in de koelkast", weet Snoei over de tegenstander. "Onder Jurgen Streppel stralen ze wel weer wat meer ambitie uit. Maar het is een ploeg om rekening mee te houden in een imposant stadion."

Hamdaoui bijna terug

Waar Van Mieghem terugkeert in de selectie, ontbreekt Mo Hamdaoui nog altijd bij De Graafschap. Snoei verwacht dat de vaardige vleugelaanvaller volgende week weer volop deelneemt aan de trainingen. "Dat was een flinke scheur in zijn hamstring, maar die is weer genezen. Hij staat weer op het veld om individueel te trainen, maar dat mag ook wel. Hij is lang weggeweest en komt nu snel weer bij de groep."

Achtervolging

Iedereen is vrijdagavond (18.45 uur) verder beschikbaar bij de Achterhoekers. De Graafschap won vorige week met 2-0 van Telstar en zag veel concurrenten punten morsen. Het verschil met Almere City, dat tweede staat, is zes punten. "Dat is nog een flink gat", vindt middenvelder Rick Dekker. "We zitten in de achtervolging en kunnen niets anders dan zelf blijven winnen. Zo is de situatie."

Borst vooruit

Eerder dit seizoen won De Graafschap thuis met 4-0 van Roda JC. Het was één van de beste wedstrijden van de Superboeren. "Maar dat was echt nog in het begin", nuanceert Snoei. "Roda heeft er inmiddels wat goede en ervaren spelers bij zoals Luijckx, Falkenburg en Serrarens. Van de laatste twaalf wedstrijden verloren de Limburgers er slechts twee. "Maar we gaan met de borst vooruit naar Roda toe, want ik zie het wel steeds beter worden bij ons."

Vermoedelijke opstelling: De Boer, Van Huizen, Van Heertum, Van de Pavert: Lelieveld, Dekker, Lieftink, Verbeek, Tutuarima; Seuntjens en Konings

Door: Richard van der Made

Deel dit artikel