RTV Arnhem - Nieuws

Ahmed Marcouch. Foto: ANP

Ahmed Marcouch. Foto: ANP

ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is geen kandidaat om de donderdag opgestapte Lodewijk Asscher op te volgen als landelijk partijleider. Zijn naam zong rond in de wandelgangen, maar daar kan nu een streep doorheen. "Stop met mijn naam te noemen. Ik omarm Arnhem met huid en haar", maakt de burgervader duidelijk dat zijn focus op de Rijnstad ligt.

Asscher trekt zich terug als beoogd lijsttrekker vanwege zijn rol als minister in de toeslagenaffaire. Marcouch noemt het 'te cynisch voor woorden' dat juist Asscher ten prooi is gevallen aan die affaire. Volgens hem liep Asscher zich het vuur uit de sloffen voor kinderen met hun ouders, docenten, scholen en buurtgenoten.

'Geleerd van Asscher'

Asscher was daarin volgens Marcouch juist een leermeester voor hem. "Ik beweeg nu hemel en aarde om de Arnhemse wijken op onze schouders te nemen. Weg van criminaliteit en armoede: richting veiligheid en vrijheid. Dat leerde ik van hem."

Eerder lieten partijgenoten uit de regio weten in Marcouch wel een geschikte kandidaat te zien. "Hij heeft alles wat nodig is en zelfs veel meer dan dat", sprak oud-wethouder van Arnhem Gerard Velthuizen.

Zie ook: 'Hij heeft alles wat nodig is', collega's zien Ahmed Marcouch als ideale PvdA-leider

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Huibert Veth

Deel dit artikel