RTV Arnhem - Nieuws

Kroegeigenaar Richard Stap heeft geen werk nu de horeca dicht zit, dus is hij een radiokroeg begonnen. Foto: Omroep Gelderland Foto: Omroep Gelderland

Kroegeigenaar Richard Stap heeft geen werk nu de horeca dicht zit, dus is hij een radiokroeg begonnen. Foto: Omroep Gelderland Foto: Omroep Gelderland

EDE - Vijf hobby-dj's in Ede zijn een eigen radiostation begonnen om de mensen met muziek en ongein wat op te fleuren in coronatijd. De uitzendingen worden gemaakt vanaf de zolder van kroegeigenaar Richard Stap, die in deze lockdown zijn hobby weer heeft opgepakt.

Iedere werkdag is zijn virtuele kroeg geopend. Stap zorgt voor de muziek en de bezoekers kletsen en grollen met elkaar in een online chat.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Trouwe luisteraar Francis van Beek fleurt helemaal op van Radio Stap. Ze werkt als managementassistent en maakt de werkplanning voor 250 mensen. Normaal heeft ze heel veel contact met collega's, maar vanwege corona werkt ze al maanden thuis en daar is het stil.

Koffiepraatje

"Dit is heerlijke afwisseling tussen de conference calls door", zegt Van Beek die iedere uitzending luistert en actief deelneemt in de chatgesprekken. "Het is vooral het koffiepraatje dat je normaal gesproken op je werk hebt. Dat mis ik heel erg. Nu ga ik naar de chat en maak ik daar mijn koffiepraatje." Ze heeft zo al verschillende vrienden gemaakt.

900 volgers

Radio Stap heeft op social media inmiddels bijna 900 volgers en iedere dag luisteren er tientallen mensen. Als de lockdown voorbij is stopt Stap met radio maken, dan hoopt hij iedereen snel in zijn echte kroeg te treffen.

Door: Joukje Valkenburg

Deel dit artikel