RTV Arnhem - Nieuws

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Lois Openda na de 1-0 Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Remko Pasveer: "Het is nog lekker rustig bij ons" Foto: Omroep Gelderland
Lois Openda viert de openingstreffer Foto: Wil Kuijpers

Lois Openda viert de openingstreffer Foto: Wil Kuijpers

ARNHEM - Vitesse is door naar de laatste acht van de KNVB-beker na een moeizame wedstrijd tegen ADO Den Haag. Het werd 2-1 in Gelredome.

De Arnhemmers speelden in de vaste opstelling en lieten daarmee zien het bekerduel heel serieus te nemen. Binnen een minuut was het al bijna raak via Oussama Tannane. Daarna bleef de thuisclub dominant zonder echt heel flitsend te spelen. En net toen ADO het een paar keer probeerde, sloeg Vitesse toe. Na een mooie actie van Tannane legde hij de bal klaar voor Lois Openda, die voor 1-0 zorgde.

Afbeelding
Lois Openda na de 1-0 Foto: Omroep Gelderland

Vitesse hield het duel vervolgens moeiteloos onder controle zonder echt veel kansen uit te spelen. Maar de 1-0 ruststand was zonder meer verdiend.

Bero scoort

Na rust was er een rollertje van Matus Bero dat voor enig gevaar zorgde. Met drie wissels probeerde trainer Thomas Letsch zijn ploeg nieuwe impulsen te geven. Maar dat lukte niet echt. Het spel oogde vaak wat stroperig. Jacob Rasmussen en Daan Huisman waren wel dichtbij de 2-0. En die kwam er uiteindelijk ook via een prima uithaal van Matus Bero. En dat leek de beslissing.

Spannende slotfase

Het werd nog even link voor VItesse toen Remko Pasveer wat rare capriolen uithaalde en ADO zomaar twee enorme kansen kreeg. De doelman kwam met de schrik vrij en haalde even later knap een bal vlak voor de lijn weg.

Afbeelding
Remko Pasveer: "Het is nog lekker rustig bij ons" Foto: Omroep Gelderland

Maar kort daarop viel toch de 2-1 via Catic en werd het zowaar nog spannend. ADO miste in de extra tijd nog een opgelegde kans. Maar Vitesse haalde uiteindelijk zonder schade het einde en bekert dus verder.,

Deel dit artikel