Betrapte inbreker springt door ruit; politie lost waarschuwingsschoten - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Een speciale eenheid van de politie kamt het pand uit. Foto: Persbureau Heitink
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Politie en een ambulance op de Utrechtseweg in Oosterbeek. Foto: Persbureau Heitink
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Een speciale eenheid van de politie kamt het pand uit. Foto: Persbureau Heitink
De kapotte ruit. Foto: Persbureau Heitink

De kapotte ruit. Foto: Persbureau Heitink

OOSTERBEEK - De politie heeft zondagmiddag in Oosterbeek een 22-jarige inbreker kunnen aanhouden. Dat gebeurde nadat de man door een ruit van een bedrijfspand was gesprongen en agenten meerdere waarschuwingsschoten hadden gelost.

Rond 11.50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een inbraakalarm dat was afgegaan bij een vastgoedtaxateur aan de Utrechtseweg. Toen agenten binnen poolshoogte gingen nemen, troffen zij de verdachte aan. Bij zijn aanhouding, waarbij pepperspray werd gebruikt, verzette de man zich hevig. Hij rukte zich los en sprong door een ruit naar buiten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Gewond bij vluchtpoging

Na het lossen van twee waarschuwingsschoten konden agenten de inbreker overmeesteren. De man was bij zijn vluchtpoging gewond geraakt en is daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee agenten die de verdachte binnen wilden aanhouden, raakten bij de worsteling lichtgewond. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Politie en een ambulance op de Utrechtseweg in Oosterbeek. Foto: Persbureau Heitink

'Klonk als vuurwerk'

Het was relatief druk op het moment van het incident, onder meer in de nabijgelegen Albert Heijn. De knallen zorgden voor verwarring bij winkelend publiek. "Ik had het idee dat er vuurwerk werd afgestoken", vertelt ooggetuige Mathilda. "Maar wie steekt er overdag in Oosterbeek nou vuurwerk af?"

Al snel werd duidelijk dat het om een schietincident ging: "Ik zag zes à zeven politiemensen bovenop iemand zitten. Hij was goed gewond, je zag het verband om zijn hoofd zitten."

Utrechtseweg tijd dicht

De politie was er niet zeker van dat de aangehouden inbreker alleen opereerde. Specialistische eenheden van de politie doorzochten het bedrijfspand, maar vonden uiteindelijk geen tweede verdachte.

Vanwege het incident was de Utrechtseweg enige tijd volledig afgesloten. Dat veroorzaakte flink wat vertraging voor het verkeer. De politie kwam met zeker zeven wagens ter plaatse. Ook werden meerdere ambulances opgeroepen.

Afbeelding
Een speciale eenheid van de politie kamt het pand uit. Foto: Persbureau Heitink

Deel dit artikel