Gedicht kindercorrespondent duizenden keren gedeeld: 'Je bent goed zoals je bent' - RTV Arnhem

Tako Rietveld Foto: Kindercorrespondent

Tako Rietveld Foto: Kindercorrespondent

ARNHEM - “Hey kleine meid, hey kleine vent. Je bent helemaal goed zoals je bent.” Met deze woorden begint de kindercorrespondent Tako Rietveld uit Arnhem een gedicht dat hij maakte voor leerlingen die in coronatijd op de basisschool zitten. Met het gedicht wil hij kinderen een hart onder de riem steken.

"Ik kreeg berichten van kinderen die er helemaal doorheen zitten en steun nodig hebben. Ook horen ze de minister zeggen dat een deel van de kinderen blijft zitten en dat kinderen achterlopen. Daar maak ik me zorgen over."

"Wanneer kinderen dat horen, dan denken ze: 'dan zal ik ook wel achterlopen'. Al die berichten gingen door mijn hoofd en ik besloot een gedicht te maken.

200.000 keer gedeeld

Rietveld heeft het gedicht ook opgenomen en die video wordt veel gedeeld. "Het is al tweehonderdduizend keer gedeeld. Ik krijg reacties van ouders en kinderen. Ouders schrijven dat ze het mooi vinden, dat kinderen dit hard nodig hebben."

Een moeder schrijft: "Wauw Tako, super mooie en lieve woorden. Mijn kleine man straalt van oor tot oor toen hij het hoorde." Een andere moeder schrijft: "Dit ontroert mij echt! Brok in mijn keel. Een heel mooi gedicht voor de kids!"

Bekijk en beluister hier het hele gedicht:

Deel dit artikel