RTV Arnhem - Nieuws

De rechter legde vijf en tweeënhalf jaar cel op aan de Arnhemmers. Foto: Okan Caliskan via Pixabay

De rechter legde vijf en tweeënhalf jaar cel op aan de Arnhemmers. Foto: Okan Caliskan via Pixabay

ARNHEM - Twee mannen uit Arnhem (36 en 30 jaar) gaan jaren de cel in voor verkrachting, een poging tot verkrachting, een aanranding en mishandelingen. De oudste van de twee kreeg dinsdag vijf jaar cel opgelegd voor zijn aandeel, terwijl de 30-jarige man tweeënhalf jaar kreeg.

De 36-jarige man randde twee jaar geleden een vrouw aan in Arnhem. Een half jaar later deed hij een poging tot verkrachting bij een andere vrouw en met de 30-jarige man erbij volgde daarna alsnog daadwerkelijk verkrachting van die vrouw.

De Arnhemmer ontkende schuld in de zaak van twee jaar geleden. Over de latere zaak zei hij, net als zijn handlanger, dat er sprake was van wederzijdse instemming. De rechtbank gaat daar niet in mee. De mannen zouden hun eigen lustgevoelens vooropgesteld hebben, zonder rekening te houden met de gevolgen voor het slachtoffer.

Jaar cel extra

In totaal is de 36-jarige Arnhemmer schuldig bevonden aan vijf 'zeer ernstige' zeden- en geweldsdelicten. De officier van justitie eiste vier jaar cel, maar de rechter deed daar een jaar bovenop. De samenleving moet tegen hem beschermd worden, vindt de rechter. De straf voor de andere man is gelijk aan de eis.

De twee moeten ook duizenden euro's schadevergoeding betalen aan hun slachtoffers.

Deel dit artikel