Gegevens van bezoekers Burgers' Zoo en Apenheul liggen op straat na menselijke fout - RTV Arnhem

Een blauwoogmaki in de Apenheul. Foto: Apenheul

Een blauwoogmaki in de Apenheul. Foto: Apenheul

ARNHEM - Gegevens van bezoekers van de Apenheul en Burgers' Zoo liggen op straat. Het gaat om informatie van bezoekers die tussen 19 juni 2017 en 4 augustus 2020 online kaartjes hebben gekocht voor de dierenparken.

Dat de gegevens op straat liggen, komt door een datalek bij Ticketcounter, een bedrijf dat online kaartverkoop voor onder meer dierentuinen verzorgt. Het lek komt volgens de dierenparken door een menselijke fout en is inmiddels gedicht. Het is niet duidelijk bij wie de gegevens beland zijn.

De gelekte gegevens bevatten namen, mailadressen, telefoonnummers, geboortedata en adresgegevens. Ook is het mogelijk dat IBAN-nummers verspreid zijn, als mensen met iDEAL hun kaartje hebben betaald.

Wees alert op phishing

De dierentuinen hebben klanten die het betreft benaderd met informatie over het lek. Ze benadrukken dat er geen sprake is van direct gevaar. Klanten die slachtoffer zijn geworden dienen wel alert te zijn op phishing, valse berichten via mail of telefoon waarmee criminelen geld afhandig proberen te maken.

De Apenheul heeft een pagina online gezet met veel gestelde vragen en antwoorden. Ook Burgers' Zoo heeft informatie online geplaatst.

Ticketcounter heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deel dit artikel