Vitesse volledig fit richting 'topduel' tegen AZ - RTV Arnhem

Thomas Letsch voor Vitesse-AZ. Foto: Omroep Gelderland

Thomas Letsch voor Vitesse-AZ. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse gaat volledig fit en vol vertrouwen richting de wedstrijd tegen AZ komende zondag. Vitesse-trainer Thomas Letsch noemt de wedstrijd tegen de Alkmaarders een topwedstrijd, waarin het gat tussen nummer vier Vitesse en nummer drie AZ moet worden teruggebracht naar één punt.

"Het is nog niet beslissend voor de derde plaats in de competitie, maar de afstand naar AZ toe kan groot worden als je verliest. En wij willen de afstand in het aantal punten klein houden (nu 4 punten verschil in het voordeel van AZ, red.). Het is aan ons om de flow van de wedstrijden tegen VVV mee te nemen naar zondag en te winnen. Want dan kom je weer dichtbij de rechtstreekse concurrent om plaats drie", zo stelt de Duitse trainer.

Plaats drie is belangrijk voor de Arnhemmers, omdat die plaats in de competitie je sowieso recht geeft op een ticket in de voorrondes van een Europees toernooi, de Conference League.

Genoten van de bekeroverwinning

Een andere route om Europees voetbal te halen is de bekerfinale winnen. Daar is Vitesse in ieder geval dichtbij, nu ze de finale mogen spelen tegen Ajax na de winst dinsdag op VVV. "Daar hebben we nu genoeg van genoten. Als ik naar Ajax kijk, denk ik dat zij altijd de favoriet zijn. Maar wat is er mooier dan deze finale. Hoe zwaar het ook is, we willen daar natuurlijk ook van winnen."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

'AZ zeer succesvol'

Maar voor het zover is, zijn er ook nog heel veel competitiewedstrijden te spelen. Te beginnen tegen AZ. Een ploeg die inmiddels boven Vitesse staat. "AZ is dan misschien moeilijk gestart aan de competitie, maar inmiddels zijn ze in vorm. Ze hebben ons zelfs ingehaald qua punten. Het is een ploeg met veel individuele kwaliteit, kijk maar naar Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs", vertelt Letsch.

Maar Vitesse hoeft niet bang te zijn, stelt de Duitse trainer. "Ik denk dat we zondag meer ruimte krijgen om te voetballen, dan afgelopen dinsdag tegen VVV. Daarnaast draaien we al een heel seizoen bovenin mee. En nu willen we daarin mee blijven draaien. Dat kan."

Iedereen fit

Vitesse gaat in ieder geval fit naar de wedstrijd van zondag toe. "Iedereen is fit. Misschien is een of ander wat moe, maar dat is normaal. Maar we hebben nog even tot zondag. Het is niet dat ik veel ga wisselen na twee overwinningen."

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer, Bazoer, Doekhi, Rasmussen, Dasa, Tronstad, Tannane, Bero, Wittek; Openda en Broja.

Deel dit artikel