Snoei: 'Ik reken erop dat Ralf Seuntjens bij De Graafschap blijft' - RTV Arnhem

Snoei:

Snoei: "Ralf heeft een serieuze aanbieding gekregen van ons" Foto: BSR Agency/Orange Pictures

DOETINCHEM - Ralf Seuntjens praat met NAC Breda. De spits van De Graafschap zou dolgraag nog eens voor die club spelen, maar heeft het ook naar zijn zin in Doetinchem. "Ik reken erop dat hij hier blijft", zegt zijn trainer.

De 31-jarige spits lijkt nog te twijfelen tussen de club uit zijn stad Breda en een derde seizoen De Graafschap. Een lastige keuze voor Seuntjens, die in zijn voetballoopbaan al een aantal keren dichtbij een transfer was naar volksclub NAC. Steeds kwam het er niet van. Onlangs zei Seuntjens: "Ik ben met De Graafschap in gesprek. Het ziet er goed uit."

Twee jaar geleden onderhandelde hij ook met NAC, tenminste dat dacht Seuntjens op dat moment. Hij voelde zich in een gesprek met de directie 'respectloos' behandeld. Seuntjens dacht dat ze hem naar Breda wilden halen, maar kreeg juist te horen dat hij daarvoor niet in aanmerking kwam. Hij zou te oud zijn geweest.

De Bredenaar koos uiteindelijk voor De Graafschap. Daarvoor speelde hij voor VVV Venlo. Met de Superboeren heeft Seuntjens een duidelijke missie. Hij wil promoveren. Maar ook NAC is in de race. De Brabanders lijken nu serieuzer dan ooit en willen 'The Seun of God' graag halen voor het nieuwe seizoen.

Aanbieding

Onlangs tekende trainer Mike Snoei bij in Doetinchem. Hij gaat er vanuit dat zijn aanvoerder ook blijft. "Ralf heeft mij aangegeven dat hij nog een jaar met mij hier wil werken. Daar wil ik hem aan houden. Hij wil graag met deze trainer de eredivisie in heeft hij gezegd. Twee jaar geleden was Ralf de eerste speler met wie we hebben gesproken. En ook nu heeft hij weer een serieuze aanbieding gekregen van De Graafschap."

Maar NAC zit in het hart van Seuntjens die nog altijd een huis heeft in Breda en nu (tijdelijk) in het Achterhoekse Lengel woont. Zijn familie komt ook uit die stad. Snoei: "Ik snap dat hij nog graag eens voor zo'n club wil spelen, maar ik reken er toch op dat hij blijft."

'Echte Platje goal'

Toen Snoei die woorden uitsprak, had De Graafschap net gewonnen van FC Eindhoven. Na een slechte eerste helft en een iets betere tweede helft werd het op de valreep uiterst moeizaam 1-0. Platje maakte vlak voor tijd de winnende. "Ik ben de afgelopen weken helemaal afgemat op de training door de trainer", zegt de blonde spits.

"Ik had een aantal weken nodig om weer ritme te krijgen. Natuurlijk is dit lekker. Ik raakte die bal goed. Maar ik moet vooral de complimenten geven aan Hamdaoui die de ruimte maakte en aan Daryl van Mieghem voor de prachtige voorzet."

Snoei was dolgelukkig. "Leuk toch? En hier doen we het ook wel een beetje voor. Je kon zien dat hij negen maanden niet had gespeeld. Maar dit was een echte Platje goal. Zo ken ik hem. Hij had er misschien wel drie moeten maken vanavond."

Lucky

De Graafschap kreeg na rust pas de kansen, vooral in het laatste kwartier. "Je moet er eerder eentje inprikken. Maar dit was wel echt dik verdiend. We bleven strijden en gaven ook in de extra tijd niet op. De spelers van Eindhoven waren moe. We hebben in de tweede helft echt genoeg kansen gekregen. Verbeek bijvoorbeeld ook. Dat ie dan laat valt, mag je lucky noemen."

Door: Richard van der Made

Deel dit artikel