Storm trekt over Gelderland: bomen en paardentrailer waaien om - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Stormschade in Doorwerth Foto: Persbureau Heitink
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Paardentrailer omgewaaid op A50 Foto: Pim Velthuizen
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Vrachtwagentje van de weg geblazen Foto: NewsUnited/112Achterhoek-nieuws
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Stormschade in Berg en Dal Foto: Persbureau Heitink
Omgewaaide boom in Altforst Foto: Persbureau Heitink

Omgewaaide boom in Altforst Foto: Persbureau Heitink

DOORWERTH - De storm heeft zaterdagmiddag op meerdere plekken in onze provincie gezorgd voor schade. In onder meer Nijmegen, Berg en Dal, Doorwerth en Altforst vielen bomen om. Op de A50 bij Apeldoorn kantelde een paardentrailer door de harde wind en in Putten waaiden eerder op de middag al platen van een grote silo.

Aan de Johaniterweg in Doorwerth sneuvelden schuttingen van drie tuinen toen een grote boom omviel. Omdat een van de deuren door de omgevallen boom werd geblokkeerd, heeft de brandweer de boom in stukken gezaagd.

Afbeelding
Stormschade in Doorwerth Foto: Persbureau Heitink

Paardentrailer omgewaaid

Op de A50 bij Apeldoorn waaide een paardentrailer achter een auto om. In de trailer zat geen paard. Er raakten ook geen mensen gewond. Wel ontstond er een file omdat de paardentrailer een rijbaan blokkeerde.

De auto en de aanhangwagen zijn inmiddels afgesleept.

Afbeelding
Paardentrailer omgewaaid op A50 Foto: Pim Velthuizen

Vrachtwagentje van de weg geblazen

Ook in de Achterhoek zorgde de wind voor problemen op de weg. Een chauffeur van deze kleine vrachtwagen kon bij Etten zijn wagen niet meer op de weg houden bij een hevige windvlaag. De bestuurder raakte niet gewond.

Afbeelding
Vrachtwagentje van de weg geblazen Foto: NewsUnited/112Achterhoek-nieuws

Auto's onder bomen

In Berg en Dal liepen meerdere auto's schade op nadat een grote tak van een boom afbrak. Dat gebeurde aan de Molenbosweg. De eigenaren van de voertuigen waren niet in de buurt.

De brandweer heeft de beschadigde auto's dichtgeplakt met plastic om te voorkomen dat er regenwater in de auto's loopt.

Afbeelding
Stormschade in Berg en Dal Foto: Persbureau Heitink

Platen van silo zorgen voor gevaar

Eerder op de dag zorgden hevige windstoten al voor problemen in Putten, waar platen van een grote silo loslieten en voor gevaar zorgden. De platen vlogen in het rond. De bedrijfseigenaar sprak van 'een levensgevaarlijke situatie'.

Met een kraan zijn loshangende delen van de achttienmeter hoge silo getrokken.

Zware windstoten

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd voor zware windstoten, met name tijdens buien, van 80 tot 90 kilometer per uur, aan zee tot rond 100 km per uur. In de loop van de avond neemt de wind van het zuidwesten uit af en verdwijnen de zware windstoten.

Afgelopen donderdag stond er ook al een stormachtige wind. Die richtte voor 30 miljoen euro schade aan. Het was de eerste officiële storm van het jaar, met windstoten van boven de 120 kilometer per uur. Deze storm kreeg geen naam omdat er geen code oranje was afgegeven.

Deel dit artikel