Het bes naast de mariakapel - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1:

DOORWERTH - In B&B in GLD gaan meerdere lokale omroepen uit Gelderland op zoek naar pareltjes van B&B’s. Wie heeft het mooiste plekje? Waar staat de meest bijzondere B&B? Wie serveert het beste ontbijt?

De Willemshoeve

“De Willemshoeve” is een authentieke Veluwse boerderij gebouwd rond 1750.Eigenaren Wout en Nanny van Deelen werken allebei in de zorg en wilden naast de bestaande zorgboerderij, ook mensen op een andere – lichtere - manier verzorgen. Dus er kwam een B&B. De kamers ‘Het Bakhuisje’, ‘De Opkamer’ en ‘De Hilde’ verwijzen naar de oude onderdelen van de boerderij. Verslaggever Jacqueline Postma van RTV Rijnstreek neemt er niet alleen een kijkje, maar ook een hapje van de zelfgemaakte muesli dat bij het ontbijt wordt geserveerd.

De Kerk Doorwerth

Na een jaar verbouwen, heeft de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes Kerk in Doorwerth een nieuwe bestemming gekregen: namelijk die van B&B. De kerk, uit 1933, heeft zijn intieme uitstraling behouden en je ervaart er echt een rustgevende sfeer. De eigenaar Dineke Hofman is erg trots op het resultaat, mede omdat de Mariakapel met een replica van de Lourdesgrot met een Mariabeeld en Bernadette bewaard zijn gebleven. Jacqueline Postma en Sander van den Hooven van RTV Rijnstreek laten ons deze bijzonder B&B zien.

Deel dit artikel