BEKERKOORTS | 'Bassie' wil ook schitteren in de bekerfinale - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Riechely Bazoer legt aan voor een lange pass. Foto: Omroep Gelderland
Riechedly Bazoer denkt dat Ajax te verslaan is. Foto: BSR Agency/Orange Pictures

Riechedly Bazoer denkt dat Ajax te verslaan is. Foto: BSR Agency/Orange Pictures

ARNHEM - Zijn medespelers noemen hem Bassie. Hij is één van de smaakmakers bij Vitesse. Riechedly Bazoer wil het topseizoen nu bekronen met bekerwinst.

"De finale tegen Ajax leeft bij ons heel erg. En natuurlijk ook bij de supporters. En het is ook nog een hele snelle ticket naar Europees voetbal. We hebben er alles aan gedaan om in die finale te komen."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De weg naar de finale verliep vrij soepel. "Ja, we hadden ook een wedstrijd uit tegen Excelsior op een hele koude dag. Maar die wonnen we met 1-0. We hebben er alles aan gedaan en het is mooi dat we nu in de finale staan. En belangrijk is dat we die ook winnen."

Geen fans

De finale zal zonder fans worden gespeeld. "Ja, het is heel jammer dat ze er niet bij kunnen zijn. Ze willen ons natuurlijk aanmoedigen. Wij zijn er inmiddels wel aan gewend dat we zonder publiek moeten spelen. En feesten mag officieel ook niet, maar als we de beker winnen, denk ik wel dat het losbarst. Dat hoop ik eigenlijk."

Ajax pijn doen

Ajax had het eerder dit seizoen heel moeilijk tegen Vitesse. "Ja, dat was vroeg in het seizoen. Ze hebben nog een paar aankopen gedaan en zijn wat meer op elkaar ingespeeld. Wij hebben dit seizoen een hele goede ploeg met veel kwaliteit en kunnen iedereen pijn doen, dus ook Ajax."

Afbeelding
Riechely Bazoer legt aan voor een lange pass. Foto: Omroep Gelderland

Bazoer imponeert dit seizoen als centrale verdediger met als handelsmerk lange passes van achteruit. "Ik wil mijn kwaliteiten altijd laten zien, iedere wedstrijd. De bekerfinale trekt heel veel bekijks, dus ik wil zeker wat laten zien. Maar het gaat vooral om winnen in de finale."

Fijne positie

"Niemand had verwacht dat wij in dit systeem zouden gaan spelen. De trainer geeft mij heel veel vertrouwen. We zijn heel erg op elkaar ingespeeld in dit systeem. Het gaat geweldig. Dit ligt mij echt. Iedereen heeft gezien dat ik die positie goed kan invullen. Ik probeer van daaruit de aanval op te zetten en iedereen voelt zich daar fijn bij."

Bekerwinst zou een concrete prijs zijn voor het nu al bijzondere seizoen. "Ja, dat is de kers op de taart. Iedereen weet dat we een geweldig seizoen hebben, want in de competitie staan we er ook goed voor. Het kan heel mooi worden."

Vitesse speelt zondagavond om 18.00 uur de bekerfinale tegen Ajax in de Rotterdamse Kuip. Omroep Gelderland is daar LIVE bij! Radio Gelderland zendt de wedstrijd helemaal uit. Vanaf 17.00 uur begint de voorbeschouwing op deze grote wedstrijd, vanaf 18.00 uur zullen verslaggevers Jesper Giesen (RTV Arnhem) en Sander Maassen van den Brink je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in het duel. Je hoeft dus helemaal niks te missen van deze wedstrijd. Meer informatie vind je op www.omroepgelderland.nl/bekerfinale

Door: Jan Sommerdijk

Deel dit artikel