Horeca sceptisch over heropenen terras: 'Hoop niet dat ons een worst wordt voorgehouden' - RTV Arnhem

Horecaondernemer Martin Hüning. Foto: Omroep Gelderland

Horecaondernemer Martin Hüning. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Het nieuws dat de terrassen vanaf 21 april mogelijk weer open mogen, wordt met flink wat scepsis ontvangen bij Gelderse horecaondernemers.

Woensdag lekte uit dat het kabinet denkt aan versoepelingen, mits de besmettingscijfers niet oplopen. "Ja mits... dan zakt de moed je weer in de schoenen", reageert Martin Hüning, bestuurslid van de Gelderse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. "Aan de andere kant ben ik heel blij dat er over gesproken wordt."

"Maar ik hoop niet dat ons een worst wordt voorgehouden", gaat de horecaondernemer uit Aalten verder. "Als we weer open mogen, dan moeten we ook laten zien dat we het veilig kunnen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan."

Logische stap

De opening van de terrassen zijn volgens Hüning een logische stap. "De parken zitten vol, doe dan de terrassen ook open." Hij wijst ook op recent onderzoek uit Ierland. "Slechts 0,1 procent van de besmettingen vindt buiten plaats."

Sander Mammen, sinds oktober eigenaar van restaurant Bij Ruysch in Lieren, heeft zelf een ruim terras. "Ze moeten wat", zegt hij over de politiek. "En dan krijg je een halve maatregel."

"Als je buiten opendoet, doe dan binnen ook open. Als we met z'n allen op afspraak binnen mogen winkelen, waarom kunnen we dan niet binnen stil zitten aan een tafeltje?", aldus Mammen.

Volgens hem krijg je een tweedeling in de horeca. "Als je geen terras hebt, heb je dikke pech."

Zie ook: Horecaondernemer Martin zit er mentaal doorheen

Deel dit artikel