Man (48) moet vier jaar de cel in voor steekincident - RTV Arnhem

Vier jaar cel voor steekincident Musispark Arnhem Foto: Persbureau Heitink

Vier jaar cel voor steekincident Musispark Arnhem Foto: Persbureau Heitink

ARNHEM - Een 48-jarige man uit Arnhem heeft dinsdag vier jaar cel gekregen voor poging tot doodslag. Hij stak een man neer in het Musispark in Arnhem. Die raakte daarbij levensbedreigend gewond.

De twee mannen kregen op 31 juli 2020 een woordenwisseling over een langer bestaan conflict. Ze sloegen elkaar. Daarop fietste de 48-jarige man naar huis en pakte onder meer een keukenmes. Hij fietste terug en stak het slachtoffer in zijn buik.

Lemmet van bijna 20 cm

Omdat de man stak met een mes met een lemmet van bijna 20 centimeter, aanvaardde hij de kans dat het slachtoffer zou komen te overlijden, stelt de rechtbank. Toch is er geen sprake van poging tot moord, omdat de man door de ruzie zo van slag was dat hij niet goed kon nadenken over wat hij deed.

De man is volledig toerekeningsvatbaar. De deskundigen concludeerden wel dat er grote kans is dat de man weer geweldsdelicten zal plegen als hij niet wordt behandeld. Daarom legt de rechtbank de man een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel (GVM) op. Als zijn celstraf erop zit, kan de officier van justitie de rechtbank vragen deze maatregel uit te voeren. De 48-jarige man moet dan mogelijk behandeld en begeleid worden.

Tegen de man was zes jaar gevangenisstraf geëist. De straf valt dus twee jaar lager uit. Naast de celstraf moet hij 7500 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen.

Zie ook:

Deel dit artikel