Overlast door storm, code geel tot in de avond - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De teststraat in Malden is dicht. Foto: Davy Derksen
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Door de harde wind ging in Oosterhout een tent omver. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Stormschade in Nijmegen. Foto: Davy Derksen.
Code geel tot begin van de avond. Foto: Omroep Gelderland

Code geel tot begin van de avond. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - De lente is in Gelderland even heel ver te zoeken. Speuren naar overlast door de harde wind is dinsdag echter een peulenschil. Links en rechts is sprake van ongemakken door rukwinden, maar tot grote problemen kwam het gelukkig nergens. Tot halverwege de avond geldt wel code geel.

Op veel plekken moest de brandweer aan de bak om wegen weer vrij te maken van omgewaaide bomen en afgewaaide takken. Ook de brandweer in Buren was aan de beurt.

In ons liveblog over corona schreven we al dat de teststraat in Malden de deuren sloot door de harde wind. Overal in het land deden teststraten hetzelfde om problemen te voorkomen.

Afbeelding
De teststraat in Malden is dicht. Foto: Davy Derksen

In Oosterhout moest de tent bij een McDonalds het ontgelden. Een hijskraan moest eraan te pas komen om de boel veilig te stellen.

Afbeelding
Door de harde wind ging in Oosterhout een tent omver. Foto: Omroep Gelderland

Op de weg was het ook opletten geblazen. Dat ondervond ook de bestuurder van deze bestelbus op de snelweg A30 bij Lunteren.

Het is even goed kijken, maar dan is wel te zien dat deze auto in Nijmegen een flinke tak te verwerken kreeg. De hulpdiensten verwijderden het afgebroken stuk boom.

Afbeelding
Stormschade in Nijmegen. Foto: Davy Derksen.

Deel dit artikel