Emiel kan ondanks zijn beperkingen weer lekker gamen - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Emiel juicht bij een doelpunt. Foto: Òmroep Gelderland
Emiel is lekker aan het gamen met Ties. Foto: Omroep Gelderland

Emiel is lekker aan het gamen met Ties. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Voor kinderen met een beperking is gamen vaak heel lastig. Maar kinderfysiotherapeut Ties Klok van revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem heeft daar wat op gevonden.

"Wij houden ons bezig met de technische ontwikkelingen op alle gebieden. Ik heb het aangepast gamen opgepakt. Ik heb gekeken wat er op de markt beschikbaar is en geef op maat advies aan de kinderen en de ouders. Dit geeft een ontzettende boost voor de kwaliteit van leven. In plaats van alleen kijken naar gamen kunnen ze het nu ook zelf doen."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Aangepaste controller

Zo kan Emiel uit Arnhem nu weer heerlijk gamen. "Met een normale controller was het qua motoriek voor hem niet haalbaar. Met met een aangepaste controller en een joystick lukt het hem wel om zelf te gamen. Nu hoeft hij niet langer alleen te kijken, maar kan hij zelf spelen en punten scoren. Bijvoorbeeld bij het spel Forza, dat hij al kende. Ik had een opstelling voor Emiel gemaakt. Hij reed met de rolstoel erachter en reed meteen weg met de auto in het spel."

Afbeelding
Emiel juicht bij een doelpunt. Foto: Òmroep Gelderland

Emiel is fan van Vitesse en Barcelona. Hij speelt graag FIFA. "Maar dan scoort hij in eigen doel", lacht Ties. "Er is wel behoefte aan maatjes om mee te spelen. Emiel kan veel meer als ik samen met hem speel. Een buddy of vriendjes helpen daarbij echt."

Deel dit artikel