Oud-journalist doet aangifte tegen minister Hugo de Jonge: 'Hij discrimineert mij' - RTV Arnhem

Minister De Jonge maakt zich volgens Jean Paul Bevoort uit Malden schuldig aan discriminatie. Foto: ANP

Minister De Jonge maakt zich volgens Jean Paul Bevoort uit Malden schuldig aan discriminatie. Foto: ANP

MALDEN - Jean Paul Bevoort uit Malden heeft aangifte gedaan tegen minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en de organisatie achter de Fieldlab-experimenten. De oud-journalist vindt dat hij wordt gediscrimineerd. Hij mag niet naar het Songfestival.

Alleen onder speciale voorwaarden is publiek welkom, van 18 tot en met 22 mei. Bij een Fieldlab-evenement moeten risicogroepen wegblijven, vanwege hun verhoogde risico ernstig ziek te worden door het coronavirus. Verder kom je alleen binnen met een negatieve coronatest.

Bevoort wordt dit jaar 73 en is te oud om naar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam te mogen, volgende week. Hij is woest en is naar de politie gestapt. Hij beroept zich op Artikel 1 van de Grondwet.

Principekwestie

"Ik heb totaal niet de behoefte om er heen te gaan, het gaat mij om het principe", zegt de Maldenaar. Noem hem geen virusontkenner, Bevoort zegt achter de coronamaatregelen te staan. "Het had van mij zelfs wel wat strenger gemogen, wat een slappe hap is het. Maar het op deze manier buitensluiten van mensen, ook mensen met overgewicht, was voor mij de druppel."

'Ze mogen alles doen'

Minister De Jonge subsidieert met grote bedragen de werkzaamheden van Fieldlab, licht de klager toe. "Daarmee maakt hij het mogelijk dat deze organisatie alles kan doen wat haar goeddunkt."

Bevoort: "Dat De Jonge niet ingrijpt bij activiteiten die rechtstreeks te rangschikken zijn onder het hoofdstuk discriminatie maakt hem dan wel het kabinet hiervoor medeverantwoordelijk." De aangifte is ook gericht tegen OMT-lid en hoogleraar Andreas Voss van het Radboudumc, die betrokken is bij de Fieldlabs.

De aangifte deed de Maldenaar bij de politie aan de Muntweg in Nijmegen. "Ik krijg nog een brief wat er verder gebeurt", besluit hij.

Deel dit artikel