Wie moeten er voorrang krijgen voor nieuwbouwhuizen? - RTV Arnhem

Een nieuwbouwproject in Nijmegen-Noord. Foto: ANP

Een nieuwbouwproject in Nijmegen-Noord. Foto: ANP

Het tekort aan beschikbare woningen in Nederland is opgelopen tot 300.000, becijferde onderzoeksbureau ABF Research eerder dit jaar. Eén van de oplossingen voor dit probleem is nieuwbouw. Maar wie krijgt de sleutel van zo'n woning?

Als er in Gelderland een nieuwbouwproject van start gaat, drommen de mensen samen om allemaal kans te maken. Het aantal inschrijvingen overstijgt met regelmaat het aanbod, dus vissen velen achter het net.

Zie ook: Gelderlanders willen voorrang in huizenjacht

We zijn benieuwd wie volgens jou voorrang moet krijgen bij de koop of huur van een nieuwbouwwoning. Dat doen we in het kader van de Woonweek bij Omroep Gelderland. Eerder legden we onze bezoekers, luisteraars en kijkers al de vraag voor hoe ze denken over de woningkrapte en het overbieden op een te koop staande woning.

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni is het de Week van het Wonen bij Omroep Gelderland. Online, op televisie, op radio en via de social media-kanalen besteden we extra aandacht aan wonen in Gelderland, een huis vinden in onze provincie, de krapte op de woningmarkt en voorbeelden van opvallende woonvormen.

Meer weten? Alles over de Woonweek is te lezen op onze speciale Woonweek-pagina.

Deel dit artikel