Anna (19) komt uit een echte hardloopfamilie: 'Soms gaat het nergens anders over' - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Focus bij Anna Eikendal voor de Next Generation Athletics. Foto: Omroep Gelderland
Anna Eikendal gaat voor een medaille op het NK in september. Foto: Omroep Gelderland

Anna Eikendal gaat voor een medaille op het NK in september. Foto: Omroep Gelderland

OOSTERBEEK - De pas 19-jarige Anna Eikendal is er een uit een echte hardloopfamilie. De Oosterbeekse loopt op een hoog niveau hard, maar niet alleen. Want ook haar zusje is een talent. En haar moeder en opa konden er ook wat van. "Dus soms gaat het thuis nergens anders over dan over hardlopen."

Anna is van zichzelf al een brok aan positiviteit. En als het dan ook nog eens lekker gaat in haar trainingen, dan is de lach al niet meer van haar gezicht te krijgen. Ze werkt deze maanden hard om records te breken en medailles te pakken. Zo wilde ze vorige week op de wedstrijd Next Generation Athletics een persoonlijk record lopen. Dat lukte.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Nu is het doel om een medaille te pakken op het Nederlands kampioenschap in september. "Daarvoor moet ik gewoon goed aan de basis blijven werken. En mijn snelheid blijven trainen. Dan hoop ik toch echt wel een medaille te pakken op de 800 of 1500 meter", vertelt ze.

Hardloopfamilie

Dat Anna is gaan hardlopen is overigens niet zo gek. "Mijn opa heeft hard gelopen en werd nog meerdere keren kampioen op de cross. Mijn moeder heeft het van hem geërfd en zo zijn mijn zusje Sophie en ik er ook in gerold."

Dat heeft zo zijn voordelen, vertelt de hardloopster. "Mijn familie weet heel goed wat voor trainingen ik doe en welke wedstrijden ik loop en of een tijd goed of slecht is. Na een wedstrijd krijg ik ook altijd even een appje van mijn opa en oma. Dat is leuk. Maar soms gaat het thuis over niets anders dan alleen maar hardlopen. Soms zeg ik wel eens: jongens, genoeg over hardlopen nu."

Afbeelding
Focus bij Anna Eikendal voor de Next Generation Athletics. Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel