Verhuizen? Dan wel graag een groter huis of fijnere buurt - RTV Arnhem

Groter wonen is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om te verhuizen. Foto: ANP

Groter wonen is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om te verhuizen. Foto: ANP

ARNHEM - Als we willen verhuizen, is dat vooral omdat we behoefte hebben aan een grotere woning. Voor meer dan de helft is dat de belangrijkste reden om de dozen in te pakken, zo blijkt uit een online poll van Omroep Gelderland waaraan dinsdag ruim 350 mensen meededen.

Waar 52 procent van de mensen graag een groter huis wil, geeft 11 procent aan juist behoefte te hebben aan een kleinere of aangepaste woning. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de kinderen het huis uit zijn en plotseling slaapkamers leegstaan, of doordat een partner is weggevallen.

Zie ook: Wat is voor jou de belangrijkste reden om te verhuizen?

Dertig procent van de mensen zegt naar een andere woning te kijken als ze behoefte hebben aan een fijnere buurt of omgeving. Gezinsuitbreiding is voor een beperkte groep (2 procent) de belangrijkste reden om te verhuizen.

Boven de vraagprijs

Wie wil verhuizen, stuit wel op een gespannen woningmarkt. Overbieden is volgens het CBS door heel het land de norm geworden. In zeker zes Gelderse gemeente werd vorig jaar een huis gemiddeld duurder verkocht dan de vraagprijs.

Bekijk hieronder hoe dat in jouw gemeente zit:

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni is het de Week van het Wonen bij Omroep Gelderland. Online, op televisie, op radio en via de social media-kanalen besteden we extra aandacht aan wonen in Gelderland, een huis vinden in onze provincie, de krapte op de woningmarkt en voorbeelden van opvallende woonvormen.

Deel dit artikel