'Gelijke kansen óf voorrang voor starters bij nieuwbouwhuis' - RTV Arnhem

De meeste mensen zijn voor gelijke kansen op de woningmarkt. Foto: Pixabay

De meeste mensen zijn voor gelijke kansen op de woningmarkt. Foto: Pixabay

ARNHEM - Iedereen moet evenveel kans krijgen bij de koop of huur van een nieuwbouwwoning. 43 procent gaat voor gelijke kansen op de woningmarkt, zo blijkt uit een online poll van Omroep Gelderland waar vrijdag bijna duizend mensen aan meededen.

Als er in onze provincie een nieuwbouwproject van start gaat, drommen de mensen samen om allemaal kans te maken. Het aantal inschrijvingen overstijgt met regelmaat het aanbod, dus vissen velen achter het net. De meeste mensen vinden dat er geen voorrangsregeling nodig is.

Medelijden met starters

Ook een grote groep – ruim 37 procent – vindt dat starters voorrang moeten krijgen bij een nieuwbouwhuis. Deze groep heeft het al jaren lastig op de woningmarkt.

11 procent van de ondervraagden geeft aan dat senioren als eerste in aanmerking moeten komen voor nieuwbouwhuizen. Tot slot vindt 8 procent dat gezinnen met kinderen voorrang moeten krijgen.

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni is het de Week van het Wonen bij Omroep Gelderland. Online, op televisie, op radio en via de social media-kanalen besteden we extra aandacht aan wonen in Gelderland, een huis vinden in onze provincie, de krapte op de woningmarkt en voorbeelden van opvallende woonvormen.

Deel dit artikel