Megakermis moet opening uitstellen: 'Natuurlijk is het balen' - RTV Arnhem

Er komt een grote zweefmolen op de kermis bij GelreDome. Foto: ANP (archief)

Er komt een grote zweefmolen op de kermis bij GelreDome. Foto: ANP (archief)

ARNHEM - De megakermis bij stadion GelreDome in Arnhem kan komende zaterdag nog niet gaan draaien. De organisatie wil nu op woensdag 30 juni van start, mits de vergunning dan helemaal rond is.

“Natuurlijk is het balen”, reageert Jean de Vries van de organisatie. “In heel Nederland stonden collega's in de startblokken om de kermis op te bouwen. Ik heb ze allemaal moeten bellen dat ze nog niet hoefden te komen.”

Zie ook: Megakermis bij GelreDome wil als eerste weer gaan draaien

De megakermis hoopte dankzij de vervroegde versoepelingen al op 26 juni te gaan draaien. Maar 'meneer Rutte' heeft daar een stokje voor gestoken, zegt De Vries. “Omdat hij niet wil dat we dit weekend met z'n allen op een groot scherm naar het Nederlands elftal gaan kijken, mogen evenementen waarvoor een vergunning aangevraagd moet worden pas vanaf 30 juni worden gehouden.”

Akoestisch rapport

De kermis bij GelreDome wacht nog altijd op definitief groen licht van de gemeente Arnhem. “We moeten alleen nog een akoestisch rapport aanleveren, dan krijgen we snel te horen of we eindelijk kunnen beginnen”, aldus De Vries.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de vergunning voor de kermis nog niet helemaal rond is. Ze verwacht daar later op de dag meer duidelijkheid over te kunnen geven.

De megakermis in Arnhem wordt volgens de organisatie de eerste na de lockdown. Er komen zo'n 75 attracties, waaronder een achtbaan en een zweefmolen van 85 meter hoog. De kermis duurt tot 11 juli.

Deel dit artikel