Dag twee van de Olympische Spelen, deze Gelderlanders komen in actie - RTV Arnhem

Wilco Kelderman komt in actie tijdens de wegwedstrijd. Foto: ANP

Wilco Kelderman komt in actie tijdens de wegwedstrijd. Foto: ANP

ARNHEM - De openingsceremonie is geweest, de eerste Gelderlanders zijn in actie gekomen. We gaan door naar dag twee op de Olympische Spelen, met aardig wat Gelderse inbreng.

Badminton gemengddubbel

Vanaf 03.20 uur is het tijd voor badminton. De Arnhemse badmintonster Selena Piek komt samen met Robin Tabeling in actie tijdens de groepsfase van het gemengddubbeltoernooi. Ze spelen tegen de Koreanen Seung Jae Seo en YuJung Chae.

Wielrennen

De Barneveldse wielrenner Wilco Kelderman werd een week geleden nog vijfde in de Tour de France, vannacht om 04.00 uur start hij aan de wegwedstrijd in Tokio. Hij geldt niet als een van de favorieten, maar we weten van Kelderman dat hij aardig kan klimmen en dat komt goed uit tijdens deze wegrit.

Tennis

Vanaf 04.00 uur begint ook het tennistoernooi in Japan. De Westervoortse dubbelspeler Wesley Koolhof komt met Jean-Julien Rojer in actie. Zij spelen tegen de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen in de eerste ronde.

Hockey mannen

Om 04.45 uur vannacht beginnen de Nederlandse hockeyheren aan het olympisch toernooi. Zij starten in de groepsfase met een wedstrijd tegen België. We zullen zien of de Nijmeegse Robbert Kemperman kan uitblinken in deze wedstrijd.

Dressuur

Vanaf 10.00 uur is het tijd voor het eerste deel van de Grand Prix dressuur. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek en Marlies van Baalen uit Brakel komen in actie. Het olympisch dressuurtoernooi bestaat uit twee wedstrijden: de individuele en de teamwedstrijd. Elk team bestaat uit drie combinaties van ruiters en paarden uit hetzelfde land. Het toernooi begint met een eerste kwalificatiewedstrijd, de FEI Grand Prix, waarbij een aantal verplichte oefeningen moet worden verricht, die door een jury worden beoordeeld.

Badminton vrouwendubbel

Vanaf 11.40 uur mag de Arnhemse badmintonster Selena Piek weer in actie komen, maar nu in het vrouwendubbeltoernooi. Daar speelt ze samen met Cheryl Seinen tegen het Japanse team Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara.

Zwemmen

Vanaf 12.00 uur is het tijd voor het zwemtoernooi. Op de 400 meter wisselslag komt Arjan Knipping in actie. De zwemmer uit De Heurne (Aalten) begint aan de series.

Hockey vrouwen

Om 13.45 uur sluiten we de Gelderse olympische dag af met hockey. Bij de vrouwen zullen Xan de Waard uit Renkum en Sanne Koolen uit Nijmegen alles op alles moeten zetten om de eerste poulewedstrijd van India te winnen.

Deel dit artikel