ProRail doet aangifte om 'levensgevaarlijke' foto op spoorrails - RTV Arnhem

De spoorwegovergang tussen Zutphen en Empe waar zoveel om te doen is. Foto: Google Maps

De spoorwegovergang tussen Zutphen en Empe waar zoveel om te doen is. Foto: Google Maps

ZUTPHEN - Spoorbeheerder ProRail doet aangifte na een foto op de website van dagblad de Stentor. Daarop is een op een onbewaakte spoorwegovergang geparkeerde trekker te zien. De foto was geplaatst bij een artikel over vier onbeveiligde spoorwegovergangen in de gemeente Zutphen. De eigenaar staat op enkele meters van zijn trekker op het spoor. "Levensgevaarlijk en strafbaar", zegt ProRail.

"Dat spoor is actief in gebruik", licht een woordvoerder toe. De aangifte richt zich tegen de betrokken fotograaf en de trekkereigenaar. "Het is strafbaar om iets bewust op een spoorwegovergang neer te zetten."

De foto is inmiddels van de site gehaald.

Overwegen sluiten

Het artikel gaat over de wens van ProRail om vier onbeveiligde spoorwegovergangen in de gemeente Zutphen te beveiligen of op te heffen. De spoorbeheerder wil dat de gemeente de helft meebetaalt aan maatregelen voor drie van de vier overgangen, maar de gemeente zegt dat daar geen geld voor is.

De eigenaar van de trekker vertelt in het artikel dat hij gewend is de onbewaakte spoorwegovergang achter zijn boerderij over te steken, omdat de spoorlijn zijn landerijen doorkruist. Hij wijst op de gevaren van de overgang en zegt te begrijpen dat ProRail er iets mee wil.

Deel dit artikel