Nadine Visser naar olympische finale 100 meter horden: 'Had wel wat sneller gemogen' - RTV Arnhem

Nadine Visser komt in actie tijdens de 100 meter horden. Foto: ANP

Nadine Visser komt in actie tijdens de 100 meter horden. Foto: ANP

Nadine Visser staat in de olympische finale van de 100 meter horden. De 26-jarige Arnhemse plaatste zich zondagmiddag voor de prestigieuze eindstrijd.

Ze rende in haar heat van de halve finales naar de derde plaats in 12,63, één honderdste boven haar Nederlands record. "Het was zeker niet mijn beste race. Het had wel iets sneller gemogen. Het laatste stukje naar de finish viel ik bijna."

Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico won de heat in een zeer snelle 12,26, de Jamaicaanse Megan Tapper zat met 12,62 net voor Visser, die zich als tijdsnelste plaatste voor de eindstrijd, die maandag om 04.50 uur (Nederlandse tijd) is.

Visser zal in een van de buitenste banen starten. "Dat is niet ideaal. Ik loop liever in het midden. Dan kun je mee in het geweld en voelen waar de rest zit. Dat is fijner dan maar met één iemand naast je. Maar goed, iedereen loopt hier hard. Ik zal in de finale wel een tandje bij moeten zetten. Of er een medaille in zit, kan ik echt niet zeggen. Ik weet alleen dat ik sneller kan. Ik voel dat het erin zit."

Het was voor Visser spannend of ze de Olympische Spelen zou halen, want bij haar eerste wedstrijd outdoor in het olympische seizoen liep ze een hamstringblessure op, die haar zes weken aan de kant hield. Ze herstelde echter voortvarend en kon in aanloop naar de Spelen in Tokio nog wat wedstrijdritme opdoen.

Visser is tweevoudig Europees kampioene indoor op de 60 meter en is met 12,62 houdster van het Nederlands record op de 100 meter horden. Ze liep dat in 2019 in de halve finales bij de WK in Doha. Op dat toernooi eindigde ze als zesde in de finale in 12,66.

Visser was er vijf jaar geleden ook bij op de Olympische Spelen van Rio, maar toen op de zevenkamp. Ze eindigde als negentiende.

Deel dit artikel