Anderlecht-supporters in Oosterbeek gezien, ook Renkum komt met noodverordening - RTV Arnhem

Eerder op de dag controleerde de politie in Arnhem Foto: Persbureau Heitink

Eerder op de dag controleerde de politie in Arnhem Foto: Persbureau Heitink

RENKUM - De gemeente Renkum meldt dat Anderlecht-supporters in Oosterbeek zijn gezien. Het gaat om een groep van zo'n 60 supporters. Dat was in de buurt van het Bilderberg-hotel. De ME is ter plaatse geweest, maar heeft niemand gezien.

Renkum heeft inmiddels wel een noodverordening afgekondigd. Eerder deden Arnhem en Ede dat ook al. Er is vrees voor een confrontatie tussen supporters van Vitesse en Anderlecht.

Deze clubs speelden vanavond in Arnhem een wedstrijd in de voorronde van de Conference League, Vitesse won met 2-1. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er sterke signalen dat een confrontatie tussen de supportersgroepen op handen was. Met een noodverordening kan de politie ingrijpen.

Bekijk hier waarom Arnhem een noodverordening afkondigde:

In de gemeente Ede is op dit moment ook een noodbevel van kracht, maar dat gaat om Harskamp waar protesten tegen de komst van Afghaanse evacués uit de hand liep.

Noodbevel of noodverordening? Een noodbevel is in principe gericht tot een individu of een concrete groep personen, terwijl een noodverordening een algemene regel is die op een onbepaalde groep personen kan worden toegepast. (Bron: VNG).

Burgemeester René Verhulst over de nieuwe verordening: "We hopen natuurlijk dat Vitesse een goed resultaat behaalt, maar supporters met de intentie tot geweld zijn niet welkom, zowel bij ons niet als bij Arnhem niet. De signalen van de politie zijn dusdanig serieus dat ik besloten heb een noodverordening af te geven voor de gehele gemeente Ede, omdat een vechtpartij mogelijk op een onverwachte plaats kan worden gehouden."

Het is verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen. Ook kleding of sjaals in de kleuren van beide clubs zijn niet toegestaan.

Zie ook: Arnhem vreest massale knokpartijen bij Vitesse-Anderlecht

Deel dit artikel