Toch zeker 6.000 lopers in Alternatieve Airbornewandeltocht - RTV Arnhem

In Oosterbeek is er in 2021 een Alternatieve Airborne Wandeltocht tot eind september. Foto: Omroep Gelderland

In Oosterbeek is er in 2021 een Alternatieve Airborne Wandeltocht tot eind september. Foto: Omroep Gelderland

OOSTERBEEK - Normaal is het het grootste eendaags wandelfestijn van de wereld. Maar sinds corona is alles anders. Hoe gaat het dit jaar met de Airbornewandeling? Voor de alternatieve tocht schreven zich toch al 6000 mensen in.

Tienduizenden mensen komen er jaarlijks op af. Ze lopen de tien, vijftien, vijfentwintig of zelfs veertig kilometer in en om Oosterbeek. Als eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag Om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Door corona kan de 74-ste editie niet doorgaan. Maar er is een alternatief.

Eigen gelegenheid

In plaats van de wandelmars op één dag te organiseren is er dit jaar de mogelijkheid om gespreid te lopen. Al vanaf 2 augustus tot 26 september kunnen belangstellenden de Alternatieve Airbornewandeltocht op eigen gelegenheid lopen. Zonder muziek, publiek en versnaperingen onderweg, dat wel. De vraag is hoeveel mensen hier gebruik van gaan maken.

Proef hier de sfeer bij de Alternatiee Airborne vandaag:

Wandelaars spreiden

De eerste weken van augustus valt op dat er niet veel wandelaars door het dorp Oosterbeek lopen. Dat lijkt logisch, omdat de wandeltocht normaal gesproken op de eerste zaterdag van september wordt gehouden. Maar de bedoeling is juist om de wandelaars een beetje te spreiden.

6000 lopers aangemeld

Marsleider Peter van Drunen van de organiserende Politie Sportvereniging Renkum zegt vandaag niet ontevreden te zijn: "We zien dat we voldoen aan een behoefte en daar doen we goed aan. Er hebben zich op dit moment meer dan 6000 lopers aangemeld. Ongeveer de helft daarvan loopt vandaag gespreid over de vier routes."

Deel dit artikel