KIJK TERUG | De verkiezing van de mooiste natuurfoto - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Harm Edens met Jeroen van Wijk, de winnaar van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 Foto: Omroep Gelderland
De winnaar van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 tijdens de masterclass die hij won Foto: Johan van der Wielen

De winnaar van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 tijdens de masterclass die hij won Foto: Johan van der Wielen

DOORWERTH - Het was een lastige beslissing... Wie heeft het afgelopen jaar de mooiste natuurfoto gemaakt in Gelderland? Uit ruim 1700 inzendingen heeft een deskundige jury een winnaar gekozen. En ook het publiek heeft zijn stem gegeven.

Kijk hier de hele verkiezing van de mooiste foto's terug.

Harm Edens ontving zondagmiddag op kasteel Doorwerth de makers van de 50 genomineerde foto's. Per categorie (dieren, landschap, macro, vogels of het jaarthema: 'de natuur dichtbij') selecteerde de jury tien foto's, om bekend te maken wie er als beste per categorie eindigt, wie de publieksprijs ontvangt en wie met de hoofdprijs naar huis gaat.

Vanaf 15.00 uur was de prijsuitreiking live te volgen bij Omroep Gelderland. Ben je het eens met de jury? Boswachter Thijmen van Heerde 'praat' vanuit Doorwerth met iedereen die reageert via YouTube of Facebook.

Afbeelding
Harm Edens met Jeroen van Wijk, de winnaar van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 Foto: Omroep Gelderland

Een masterclass en publicatie van de foto's

De jury bestond uit natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en Jennie Burgers van Geldersch Landschap en Kasteelen. De fotograaf van de winnende foto wint een masterclass van Van der Wielen aangeboden en een publicatie in Mooi Gelderland, het blad van Geldersch Landschap.

De winnaar van de publieksprijs gaat naar huis met foto op grote afdruk. Vanaf 17.20 uur is er elk uur een compilatie te zien op TV Gelderland.

Bekijk hier naar een portret van twee amateurfotografen:

Deel dit artikel