Vitesse springt naar linkerrijtje na winst in Waalwijk - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Vreugde na de vroege 0-1 van Danilho Doekhi. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Vorig seizoen werkten Joseph Oosting en Thomas Letsch nog samen bij Vitesse. Foto: Omroep Gelderland
Yann Gboho schoot Vitesse zondag naar de overwinning. Foto: BSRAgency/OrangePictures

Yann Gboho schoot Vitesse zondag naar de overwinning. Foto: BSRAgency/OrangePictures

WAALWIJK - Vitesse heeft zondag de tweede overwinning van dit seizoen geboekt. Op bezoek bij RKC Waalwijk hielp Danilho Doekhi zijn ploeg in het zadel met een snelle goal en zorgde Yann Gboho na rust voor de zege (1-2).

Vitesse trok het spel in de openingsfase in het Mandemakers Stadion direct naar zich toe en verzilverde de eerste serieuze kans meteen. Maximillian Wittek plaatste een vrije trap precies op het hoofd van aanvoerder Doekhi, die raak kopte en Vitesse zo vroeg aan de leiding bracht. Trainer Thomas Letsch beleefde zo een droomstart tegen oud-collega Joseph Oosting, vorig seizoen nog zijn assistent in Arnhem.

Afbeelding
Vreugde na de vroege 0-1 van Danilho Doekhi. Foto: Omroep Gelderland

Zonder Matus Bero en bankzitters Riechedly Bazoer en Oussama Tannane stond Vitesse in het eerste kwartier prima in Waalwijk, maar daarna kreeg RKC de overhand. Richard van der Venne, Vurnon Anita en Jens Odgaard lieten het nog bij serieuze waarschuwingen, maar kans nummer vier voor de thuisploeg was raak: Saïd Bakari schoot op aangeven van Van der Venne fraai binnen langs Markus Schubert (1-1). Diezelfde Bakari was een paar minuten later zelfs dicht bij een tweede goal, maar vond nu Schubert op zijn weg.

Büttner aanwezig

Bij veel van de aanvallen van RKC voor rust was Alexander Büttner betrokken. De 32-jarige back, die verdeeld over twee perioden zes jaar in het eerste van Vitesse speelde, toonde zich gretig tegen zijn oude club en zocht herhaaldelijk de weg naar voren. Vitesse toonde zich in aanvallend opzicht juist onmachtig na de 0-1 van Doekhi en kwam niet verder dan een vrije trap naast van Wittek.

Afbeelding
Vorig seizoen werkten Joseph Oosting en Thomas Letsch nog samen bij Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

Letsch greep in de rust in en bracht Tannane binnen de lijnen voor Tomas Hájek, in de hoop op creatieve ingevingen van de middenvelder. Het was echter Gboho die Vitesse terug in de wedstrijd bracht. Na slim samenspel met Oussama Darfalou draaide de Fransman open en mikte hij raak in de lange hoek. Een paar minuten later werd Gboho gewisseld voor Daan Huisman en stond Toni Domgjoni zijn plek af aan Patrick Vroegh.

Spannende slotfase

In de laatste twintig minuten golfde het spel op en neer voor beide doelen. Michiel Kramer was na gepruts van Wittek dicht bij een doelpunt, maar zag de bal net naast rollen. Aan de overkant stuitte Loïs Openda - schier onzichtbaar in Waalwijk - op keeper Etienne Vaessen en moest ook Darfalou zijn meerdere erkennen in de doelman. Grote kansen bleven daarna uit.

Vitesse klimt door de overwinning naar de negende plek op de ranglijst. Komende donderdag beginnen de Arnhemmers aan het Conference League-avontuur, met een wedstrijd tegen Mura uit Slovenië. Die ploeg won zaterdagavond de generale repetitie tegen Olimpija met 1-0.

Zie ook: TERUGLEZEN | Vitesse pakt moeizaam zege bij RKC

Deel dit artikel