Vitesse wint nipt bij RKC, maar 'belangrijk richting Europese campagne' - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Vreugde na de vroege 0-1 van Danilho Doekhi. Foto: Omroep Gelderland
Maxi Wittek in duel. Foto: ANP

Maxi Wittek in duel. Foto: ANP

WAALWIJK - Vitesse won zondagmiddag met 2-1 bij RKC, maar makkelijk ging het niet. Maar dat interesseert ze bij Vitesse weinig. "Winst was belangrijk voor het vertrouwen."

"Het was een hele zware wedstrijd", vertelt linksback Maximilian Wittek. "We begonnen goed, maar kregen te snel een tegentreffer. Daarna krijgen we kansen om de wedstrijd in de tweede helft snel te beslissen, maar dat lukt dan niet. Maar u uiteindelijk telt de winst."

Bij Vitesse waren ze opgelucht na de winst in Waalwijk:

En daar is zijn trainer het mee eens. "Ik ben heel tevreden, maar dat komt doordat we winnen. We zijn namelijk niet zo gestart vandaag zoals we wilden. We hebben het onszelf erg lastig gemaakt en lieten de tegenstander agressiever worden, wij namen daardoor ook domme beslissingen. De tweede helft was beter, misschien niet met goed voetbal, maar we hebben wel goed verdedigd", stelt Thomas Letsch.

En dat het qua voetbal dan even minder is, is dan maar zo, zegt de Duitser. "Natuurlijk willen we goed voetbal spelen, maar we moeten ook de minder mooie varianten beheren. Als het niet mooi gaat, dan maar zo."

"Het was ook belangrijk dat we wonnen", stelt linksback Wittek. "Zeker na de laatste twee competitiewedstrijden wilden we weer eens winnen en ook met het oog op donderdag. Dat geeft ons zelfvertrouwen richting de Europese wedstrijd. Nu komt namelijk de ene naar de andere wedstrijd, dan is het fijn zo'n fase met winst te beginnen."

Nieuwe rol Wittek

In die winst had de Duitser zelf een groot aandeel. Hij gaf met zijn vrije trap de assist op de eerste Arnhemse treffer. "Daar trainen we veel op met onze trainer die er speciaal voor de standaardsituaties is. Tot nu toe wilde het nog niet lukken, maar daar hebben we met elkaar over gesproken. Toen zeiden we: het moet één keer succesvol zijn en dan gaat het wel beter. Nou, het is vandaag gelukt."

Afbeelding
Vreugde na de vroege 0-1 van Danilho Doekhi. Foto: Omroep Gelderland

Wittek is de man die dit jaar de spelhervattingen moet vormgeven bij Vitesse. Een nieuwe rol voor hem. "Dat vind ik ook erg leuk om te doen, want ik kom zo meer in de situatie om het team te helpen. Ik hoop dat ik dat nog veel vaker kan doen dit jaar."

Deel dit artikel