Vitesse en Ben Saunders eren Airborne-veteranen met een lied - RTV Arnhem

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Het nieuwe Airborne-tenue. Foto: Vitesse Media
Ben Saunders voor de John Frost-brug. Foto: Vitesse Media

Ben Saunders voor de John Frost-brug. Foto: Vitesse Media

ARNHEM - Vitesse heeft in samenwerking met de Arnhemse zanger Ben Saunders een lied opgenomen om de Airborne-veteranen te eren. Zondag wacht namelijk het jaarlijkse Airborne-duel in Arnhem.

Het nummer Geen brug te ver zal zondag ook door Saunders worden opgevoerd rond het duel tegen FC Twente. "De 38-jarige zanger hecht er namelijk veel waarde aan om hen die in 1944 vochten voor onze vrijheid op deze wijze te herdenken", meldt Vitesse. "Arnhem en Airborne zijn heel belangrijk voor mij. Ik kan nu eindelijk iets terugdoen. Dit is voor Arnhem”, aldus Saunders.

Het lied gaat over het gevoel van een soldaat, vlak voordat hij gaat springen tijdens Operatie Market Garden. “Hij voelt zich op dat moment een pion in een strategisch spel, maar is toch al een held voor veel mensen. Voor altijd zullen deze soldaten onze helden blijven”, benadrukt Saunders.

Luister hier naar het nummer van Saunders:

De zanger heeft ook veel met de Airborne, zegt hij. “Dat is er met de paplepel ingegoten. Zo zat mijn opa in het leger, was mijn vader verzamelaar van ‘Arnhem 1944’-memorabilia en was ik bevriend met Sergeant Bill Fulton, die op 17 september 1944 als eerste op de brug was”, aldus Saunders.

Hij nam zijn kinderen mee naar de herdenking en heeft zijn tattooshop samen met zijn vriend Saul ook voorzien van meerdere Airborne-verwijzingen.

Airborne-tenue

Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen met een Airborne-wedstrijd. In die wedstrijd speelt Vitesse altijd in een speciaal Airborne-tenue, ook dit jaar is er weer een nieuw shirt ontworpen.

Afbeelding
Het nieuwe Airborne-tenue. Foto: Vitesse Media

Deel dit artikel