Verplichte QR-check in de horeca: 'Gewoon invoeren' - RTV Arnhem

Verplichte QR-code in de horeca? Daar is niet iedereen het mee eens.  Foto: Omroep Gelderland

Verplichte QR-code in de horeca? Daar is niet iedereen het mee eens. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Zoals het er nu naar uitziet wil het demissionaire kabinet dat een coronatoegangsbewijs verplicht wordt in de horeca. Wat betekent dat je een café of restaurant niet inkomt zonder coronapas of QR-code. En daar vinden wij met zijn allen wat van, zo bleek op de Facebookpagina van Omroep Gelderland.

Uiteraard zorgt een bericht als dit altijd voor reacties van mensen met een sterke mening over het vaccinatiebeleid. Maar ook op deze nieuwe maatregel specifiek is veel gereageerd. Veel volgers zien de maatregel als een nieuwe klap voor de horeca.

'Ronduit belachelijk'

"Ronduit belachelijk dat de horeca weer een stap terug moet doen", typt Wendy. "Een QR scannen om het mogelijk te maken ouderwets uit te mogen gaan, oké. Maar om een hapje te mogen eten? Iets wat we nu wel mogen en waarbij je een vaste zitplaats toegewezen krijgt? De horeca krijgt niet eens een extra mogelijkheid met betrekking tot de openingstijden? Sorry, maar waar zijn we mee bezig?"

"Op deze manier wordt de horeca weer getroffen", laat Geert weten.

steek je energie in dingen die wel nuttig zijn

Anderen berusten zich in de nieuwe maatregel. "We kunnen wel zeuren met zijn allen, maar je schiet er niets mee op mensen", zegt Hennie. "Dus neem het zoals het is en steek je energie in dingen die wel nuttig zijn."

'Gewoon invoeren'

Toch kent de mogelijk nieuwe maatregel ook veel voorstanders. "Ben momenteel in Duitsland, niemand die er moeilijk over doet", reageert Ed. "Gewoon invoeren!"

Ook Henk heeft er geen moeite mee. "Ik snap werkelijk niet wat het probleem is om je QR code te laten zien", tikt hij. "Lekker moeilijk doen en overal op tegen zijn, zo blijven de maatregelen nog jaren. Maar iedereen is tegenwoordig overal op tegen, maakt niet uit waar tegen. Verschrikkelijk."

Of de maatregel daadwerkelijk ingevoerd wordt weten we morgen zeker. Dan houdt het demissionaire kabinet weer een persconferentie.

Deel dit artikel