Met deze drie tips kun je flink besparen op je gasrekening - RTV Arnhem

Minder gas verbruiken? Douche vooral niet langer dan vijf minuten. Foto: Pxhere

Minder gas verbruiken? Douche vooral niet langer dan vijf minuten. Foto: Pxhere

ARNHEM - Massaal wringen we ons in bochten om het gasverbruik in onze huizen omlaag te brengen. Want de stijging van de energieprijzen doet veel mensen schrikken. Bouwmarkten krijgen te maken met veel vraag naar tochtstrips en radiatorfolie. Maar wat kunnen we op korte termijn nog meer zelf doen om ons energieverbruik te verminderen? Energiedeskundige Puk van Meegeren van Milieu Centraal heeft drie belangrijke tips.

  1. Douche niet langer dan vijf minuten. Wist je dat douchen 15 procent van onze gasrekening voor zijn rekening neemt? Douche dus korter, dat scheelt enorm. Met vijf minuten douchen ben je ook schoon en bespaar je al gauw een procent of zeven op de gasrekening.
  2. Sluit deuren in huis zodat de warmte niet weg kan stromen. Gebruik desnoods deurdrangers. En verwarm alleen de ruimtes waar je gebruik van maakt.
  3. Stel de nachttemperatuur van de verwarming lager in, bijvoorbeeld op 15 graden. Dat scheelt enorm in het gasverbruik. Alleen in perfect geïsoleerde woningen met vloerverwarming stel je de nachttemperatuur in op 17 tot 18 graden.

Isoleren

Met deze drie tips kan je volgens Puk van Meegeren van Milieu Centraal direct op je energierekening besparen. Wil je meer doen: begin dan met tochtstrips en radiatorfolie. En isoleer dan verder met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Zonnepanelen en HR+++ glas maken het plaatje helemaal af: dan zit je er voor langere tijd warmpjes bij.

In deze video zet Puk van Meegeren de tips nog even op een rij:

Zie ook:

Deel dit artikel