Nieuwe politieke partij Eén-Ermelo wil einde aan 'ritselcultuur' - RTV Arnhem

Het bestuur van de nieuwe politieke partij Eén-Ermelo. Foto: Eén-Ermelo

Het bestuur van de nieuwe politieke partij Eén-Ermelo. Foto: Eén-Ermelo

ERMELO - Ermelo heeft er een nieuwe politieke partij bij: Eén-Ermelo. De partij heeft zich donderdagavond officieel gepresenteerd. Eén-Ermelo wil vooral een einde maken aan de 'ritselcultuur' in Ermelo. De kersverse aspirant-politici vinden dat er te veel in achterkamertjes wordt bekokstoofd. Ze willen het helemaal anders gaan doen.

Eén-Ermelo is eigenlijk ontstaan naar aanleiding van de politieke situatie in Ermelo de afgelopen tijd. "Een burgemeester die is opgestapt. We hebben 25 langlopende dossiers en er is sprake van achterkamertjespolitiek", somt voorzitter Moniek Zonneveld-Botsch de politieke problemen in de gemeente op. "Wij willen een einde aan de ritselcultuur".

Bekijk wat de nieuwe partij wil bereiken in Ermelo:

Samenwerken

Toch is Eén-Ermelo zeker bereid om samen te werken met de huidige partijen, zegt Zonneveld. "Samenwerking is natuurlijk heel belangrijk. We zullen zeker constructief samenwerken. Maar we merken wel dat het tijd is voor iets nieuws."

De partij wil in maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op de achtergrond werd er al lange tijd gewerkt aan een nieuwe partij, maar afgelopen donderdagavond werd Eén-Ermelo officieel gepresenteerd. Dat gebeurde met een toespraak en natuurlijk met taart met daarop het logo van de kersverse partij. "De Ermeloër telt weer mee”, zegt Zonneveld. “Het is de komende tijd hard werken want er moet nog veel gebeuren.”

Lijsttrekker

Het bestuur van Eén-Ermelo bestaat verder uit Anne Dragt en Henri Luitjes. Dragt zorgt dat al het papierwerk om aan de verkiezingen te kunnen meedoen op tijd klaar is en Luitjes coördineert de werkzaamheden aan het verkiezingsprogramma met de titel ‘Bouwen op Vertrouwen!’

De partij heeft nog geen lijsttrekker, maar dat gaat goedkomen verzekert Zonneveld. "Daar zijn we nog niet helemaal uit, maar we hebben genoeg goede kandidaten."

Deel dit artikel