Live Live

Ook Sparta wint van Vitesse: vierde nederlaag op rij

Gepubliceerd: Zondag 24 november 2019 18:50

Ook Sparta wint van Vitesse: vierde nederlaag op rij

Vitesse heeft zondag bij Sparta Rotterdam een nieuwe nederlaag geleden. Sparta was met 2-0 te sterk. Het was de vierde nederlaag op rij in de competitie. De crisis bij Vitesse is daarmee nog niet bezworen.

Foto: Omroep Gelderland

Vitesse, met Keisuke Honda voor het eerst in de basis, straalde meer rust uit dan in de laatste drie wedstrijden voor de interlandperiode waarin het even zoveel nederlagen leed. Het leverde binnen 10 minuten een schot van Tim Matavz op de paal op.

Sparta werd langzaamaan wat gevaarlijker en dat leverde na ruim 25 minuten een waarschuwing op toen een bal uit de tweede lijn net naast ging bij Remko Pasveer. Even later was het wel raak, na voorbereidend werk van Bryan Smeets maakte Jurgen Mattheij de 1-0. Vitesse zette daar niet veel meer tegenover, al ging in de blessuretijd van de eerste helft een schot van Matavz nog net over. 

Na rust nam Vitesse direct het initiatief en dat leverde een hard afstandsschot van Bazoer op, maar keeper Ariel Harush bracht redding. Even later waren het de handen van Harush die de gelijkmaker voorkwamen na een schot van Tim Matavz en ook Honda stuitte op Harush.

Vitesse wist ondanks een overwicht weinig mogelijkheden te creëren. Ook voor Sparta waren kansen schaars, tot in de 82e minuut Bryan Smeets vrij kon inschieten: 2-0 voor Sparta.

Deel deze pagina: