Live Live

Open dag voedselbank Arnhem

Gepubliceerd: Woensdag 16 oktober 2019 11:55

Open dag voedselbank Arnhem

Op vrijdag 19 oktober opent de voedselbank Arnhem haar deuren van het distributiecentrum en de winkel in Arnhem-Zuid.

 

Bij de Voedselbank Arnhem werken 450 onbetaalde vrijwilligers; van bestuur tot heftruckchauffeur. Iedereen die met eigen ogen wil zien hoe de voedselbank werkt en waarom de voedselbank ook in Arnhem voor veel huishoudens hard nodig is, is van harte welkom.

Elke week krijgen 1200 huishoudens in de regio Arnhem een voedselpakket in aanvulling op hun beperkte budget. Klanten van de voedselbank in Arnhem-Zuid kunnen sinds 2 jaar zelf winkelen in de winkel. Ze krijgen geen gevulde kratten mee, maar mogen zelf uitkiezen wat ze willen hebben. De winkel in Arnhem is de eerste van zijn soort in Gelderland. Van maandag tot vrijdag maken dagelijks ongeveer 70 klanten gebruik van de winkel.

Wat is er te doen!

· Het hele distributiecentrum aan de Bruningsweg 7, is open voor bezichtiging. Bezoekers kunnen bij vrijwilligers van Voedselbank Arnhem terecht met al hun vragen. Vragen over bijvoorbeeld de logistiek, waar voedselbanken precies hun eten inzamelen, hoe kratjes worden gevuld en hoe de voedselbank omgaat met voedselveiligheid. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te ontdekken. Zo kunnen ze een vrachtwagen of koelcel van binnen bekijken en ontdekken wat er in een voedselkrat zit.

· In de winkel in Arnhem-Zuid aan de Overmaaat 10, kunnen bezoekers een rondje maken langs de goedgevulde schappen met rijst, koekjes, flessen frisdrank, vlees, vis, groente en fruit. Vrijwilligers van de voedselbank staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden

Iedereen is welkom op vrijdag 19 oktober van 11.00 tot 15.00

Deel deze pagina: