Live Live

Opera St Louis Blues van 10 t/m 15 september in Musis Sacrum

Gepubliceerd: Maandag 09 september 2019 13:53

Opera St Louis Blues van 10 t/m 15 september in Musis Sacrum

De opera St Louis Blues wordt van 10 t/m 15 september opgevoerd in het Musis Sacrum.

Deze Nederlandstalige opera is alleen in Arnhem tijdens deze herdenkingsperiode te zien. Het vertelt het trieste verhaal van de St Louis, het schip der verdoemden, dat in mei 1939 van Hamburg naar Cuba voer met aan boord 937 Joods-Duitse passagiers. Zij vonden echter gesloten grenzen in plaats van een veilige haven, nergens waren zij welkom. Na wekenlang op zee in onzekerheid te hebben rondgedobberd, moesten zij terugkeren naar Europa, waar velen hun noodlot tegemoet gingen.

RTV Arnhem mocht bij de repetities aanwezig zijn en sprak onder andere met regisseurs Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt over hoe actueel de vluchtelingenproblematiek nog steeds is en dat deze opera dat juist wil linken aan 75 jaar herdenken.

Een intieme, bijzondere setting met zitplaatsen op het toneel, zorgt ervoor dat je je als publiek echt aan boord waant. De muziek van orkest de ereprijs en zang van onder andere Kristof Schliep, komt diep binnen en raakt.

De volledige cast van zangers en performers bestaat uit: Francisca Branco, Pim van Drunen, Luke Mitchell, Ginette Puylaert, Kristof Schliep, Jorien Zeevaart, Wiebe Pier Cnossen, Che-Sheng Wu, Maame Jones en 30 figuranten.

Hoe bewust en integer de sfeer tijdens de repetities is, verwoordt het prachtige gedicht op de muur in de artiestenfoyer. Figurant Jan Eikelenboom schrijft er elke dag een zolang er gerepeteerd wordt. Om te koesteren en heel stil van te worden...

Kijk op de website www.touchstones.nl voor de tijden. De premiere op donderdag 12 september is uitverkocht, maar voor de andere dagen zijn nog kaarten beschikbaar. 

Deel deze pagina: